×

Bouwnieuws Douvenrade

Parc Douvenrade is een combinatie van gebouwen waar zelfstandig wonen en wonen met (verpleeghuis)zorg geleverd wordt. Het gebied ligt aan de rand van de N 281 en het uitgebreide wandel- en natuurgebied de Geleenbeek. Direct grenzend aan het centrum van Heerlen met het groot winkelcentrum ’t Loon.

[publicatie woensdag 10 mei 2023]

Komende dagen zijn er werkzaamheden gepland die voor overlast kunnen zorgen. en te maken hebben met het afvoeren / retourtransport van de boormachine

Donderdag    11-05-2023
Divers materieel dat aan de zijde van de Corridorflat staat wordt afgevoerd. Geen speciale handelingen.

Vrijdag            12-05-2023
Ter hoogte van de slagboom zullen 4 parkeerplaatsen afgezet worden. Bij binnenkomst rechts. Dit om de machine voldoende ruimte te geven om te manoeuvreren.

Bewoners/ bezoekers mogen hier niet parkeren!!

Maandag         15-05-2023
In de loop van de dag worden er rijplaten gelegd van de inrit van de bouw naar de inrit bij de slagboom.Tijdens en na het leggen van deze platen dient men goed op te letten, op struikel gevaar.

Dinsdag         16-05-2023
Afvoer boorstelling.
Tussen 04.30 uur en 6.00 uur wordt de boorstelling afgevoerd.
De boorstelling zal voor de slagbomen geladen worden.

Tussen 04.30 uur en 6.30 uur is er GEEN MOGELIJKHEID om het terrein op of af te rijden.De in en uitrit is dan compleet afgesloten!!

Als de boorstelling op de dieplader staat zullen de aangebrachte rijplaten verwijderd worden van de weg.

[publicatie donderdag 6 april]

De boorstelling is afgelopen dinsdag 4 april jl.  in alle vroegte geleverd en op de bouwplaats gestationeerd.

Vrijwel direct erna is gestart met het boren voor de funderingspalen. Naar verwachting zal dat in week 20 (van 16 t/m 20 mei) worden afgerond.

   

[publicatie dinsdag 28 maart 2023]

Planning

                            klik HIER voor de plattegrond met werkzaamheden / afzettingen!

Vrijdag 31 maart: afzetten van deel parkeerplaatsen

Maandag 3 april: leveren van zwaar materieel en neerleggen stalen rijplaten

Dinsdag 4 april: in vroege ochtend leveren van boorstelling

Woensdag 5 april: start boorwerkzaamheden

[publicatie maandag 27 maart 2023]

We gaan starten!

Vanaf maandag 3 april 2023 zal de aannemer BAM het bouwterrein gaan inrichten met bouwmachines en materieel.

Dat gaat vast voor enige overlast zorgen waarover de bewoners van de aangrenzende appartement afgelopen maanden geïnformeerd zijn. Deze overlast proberen we tot een minimum te beperken.

Op deze website zullen we steeds de meest actuele informatie en planning publiceren.

Maandag 3 april zal vanaf een dieplader op de Valkenburgerweg materieel naar het bouwterrein worden verplaatst. Daar gaat het verkeer op deze weg zeker last van ondervinden. Specifieke informatie: hoe, waar en vanaf hoe laat, zal zo snel mogelijk op deze website worden toegevoegd!

Bewoners zijn 27 maart middels bijgaande brievenbuskaart geïnformeerd!

[publicatie woensdag 24 augustus 2022]

Het zorgcentrum Douvenrade maakt deel uit van Parc Douvenrade. In de Terrasflat, Galerijflat en Corridorflat wonen voornamelijk senioren. Met het bouwen van het zorgcentrum op het Parc ontstaat voor deze groep een totaal pakket aan woon-, zorg- en servicediensten waardoor de bewoners voor altijd op het Parc kunnen blijven wonen.

Levensloopbestendig wonen, noemen we dat. Men maakt een keuze om op een bepaalde leeftijd te verhuizen naar Parc Douvenrade waar nog zo lang als mogelijk alles zelf wordt gedaan. Eventueel kan met thuiszorg het zelfstandig woonplezier worden verlengd. Maar als de zorgvraag dan toch te groot wordt, kan worden verhuisd naar het zorgcentrum.

Het aanbieden van alle diensten doen wij, als Sevagram, niet alleen. Samen met andere partners kunnen wij in Parc Douvenrade een totaal pakket aan servicediensten bieden. Dit noemen we Community Care. Dit is een uniek project waarbij juist de kracht van een andere organisaties wordt gebruikt om de bewoners zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen en functioneren.

Heeft u vragen over het nieuwbouwcomplex, dan kunt u mailen naar nieuwbouw.douvenrade@sevagram.nl

0900 777 4 777

+