Oranjehof

contact ronde button

Oranjehof

Plezierig wonen in een ultramoderne omgeving

OranjehofOranjehof is een modern zorgcentrum in het Heerlense stadsdeel Heerlerbaan. Net als de andere Sevagram-locaties gaat in Oranjehof alle aandacht uit naar merkbaar betere mensgerichte zorg, waarbij Sevagram het belangrijk vindt dat haar cliënten zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven houden. Onze betrokken en gepassioneerde medewerkers en vrijwilligers hebben oprechte aandacht voor cliënten en hun familie. Oranjehof bestaat uit een kleinschalige verpleeghuisafdeling en een aantal woonzorgappartementen, die volledig rolstoeltoegankelijk zijn.

Dankzij de maatschappelijk betrokken pensioenuitvoerder AZL te Heerlen is in Oranjehof ook een poezenkamer gerealiseerd. In deze poezenkamer wonen drie poezen die genieten van de cliënten, die hen dagelijks komen bezoeken. Vrijwilligers zorgen dagelijks voor de poezen en hun kamer.

Verpleeghuisafdeling
De verpleeghuisafdeling is gesitueerd op de begane grond. Ze bestaat uit kleinschalige woningen voor  cliënten met een indicatie voor een psycho-geriatrie (dementie). Elke kamer beschikt over een zit/slaapkamer en een badkamer met douche, wastafel en toilet, waarbij elke kamer zoveel mogelijk is ingericht met eigen meubels en eigen herkenbare spullen. Per 1 september 2017 vindt er een uitbreiding van 10 bedden plaats.

Kleinschalig wonen in Oranjehof betekent dat cliënten, medewerkers en vrijwilligers samen één huishouden runnen met de nadruk op veilig wonen, huiselijkheid en welzijn. De dag-invulling, waarbij de eigen wensen van de cliënt voorop staan, is volledig afgestemd op diens dagritme. Mantelzorgers en vrijwilligers leveren een wezenlijke bijdrage aan het huishouden.
De cliënten zijn mensen voor wie het wonen in een kleine groep duidelijk meerwaarde heeft. Er is sprake van een huiselijke situatie, waarin voortdurend contact met anderen is, terwijl de cliënten tegelijkertijd een hoge mate aan privacy genieten. Geheel in lijn met de visie van Sevagram ligt bij de kleinschalige zorg de nadruk op het ‘kunnen’ en ‘willen’ van de cliënten en niet op hun beperkingen.

Appartementen
De 69 woonzorgappartementen (waarvan drie tweepersoons-appartementen) zijn gesitueerd op de eerste en tweede etage van Oranjehof. Alle appartementen beschikken over een woonkamer met keukenblok, een slaapkamer en een badkamer met douche en wastafel. Op iedere afdeling zijn twee gezamenlijke huiskamers, waar regelmatig activiteiten plaatsvinden.

Gasterie
De gezellige Gasterie neemt in Oranjehof een bijzondere plaats in. U bent van harte welkom om er dagelijks te komen eten. De Gasterie is eigenlijk een restaurant binnen Oranjehof. U bestelt, net als in een 'gewoon' restaurant, aan tafel een heerlijk diner dat u zelf samenstelt. Uiteraard ontbreekt een heerlijk glaasje wijn niet! Klik hier voor meer informatie over de Gasterie.

Sevagram à la Carte
In Oranjehof is de maaltijdservice Sevagram à la Carte beschikbaar. Door de speciale bereidingswijze onderscheiden onze à la carte-maaltijden zich van andere kant-en-klaar maaltijden. Meer informatie over Sevagram à la Carte.

 

label gold website

Als blijk van internationale erkenning voor mensgerichte zorg heeft Oranjehof op 18-6-2014 het Planetree-label behaald.