×
23-05-2024

Twee contactclowns verrassen de bewoners van Panhuys met het ramen lappen

Ook dit is Sevagram Verwenzorg! Vrijdag 26 april was een bijzondere ludieke dag voor de bewoners van zorgcentrum Panhuys in Hulsberg. Collega Petra Meewis en Lia Souren zijn contactclowns. Zij waren die dag kleurrijk als glazenwasser met gekleurde emmers, ballonnen en lintjes.

Contactclown Too (Petra), contactclown Rosie (Lia) en de glazenwassers van SBLplus verrasten de bewoners en medewerkers van Panhuys. De glazen wassende contactclowns maakten met veel sop de ramen schoon. In het schuim werden leuke tekeningen en het spelletje boter/kaas en eieren afgebeeld. Spontaan namen enkele bewoners met veel plezier hier ook actief aan deel.

Sommige bewoners reageren verbaasd: ‘Ze doet het verkeerd, ze vergeet de hoekjes te poetsen.’ De contactclown blaast van buiten heel veel schuim tegen het raam. ‘Wat doet ze nou…, wordt het hele raam weer vies. Die glazenwassers zijn wel heel erg gezellig!’ Een medewerkster die achter haar laptop in de huiskamer aan het werk was, gaf aan: ‘Zelfs ik blijf kijken en in spanning afwachten wat er weer komen gaat.’

Deze verwenzorg activiteit is een initieel ontwerp van Manon van Hoeckel, zij noemt het ‘Creatieve hulp op de werkvloer’.

Hartelijk dank aan contractmanagement van Sevagram en leverancier SBLplus glasbewassing in Landgraaf voor deze onvergetelijke ochtend. Onder het genot van een lekker stuk taart, aangeboden door SBLplus, hebben de bewoners hun ogen uit gekeken en enorm genoten! De samenwerking en interactie tussen de glazenwassers van SBLplus, zijn creatieve hulpjes en de bewoners zorgden voor een lach en een traan. Een hartje, een zonnetje of een mooie tekst in het schuim op het raam.

Het was een mooi initiatief en goede samenwerking waarbij verschillende disciplines een geslaagde verwenzorg activiteit voor de bewoners organiseerden en uitvoerden

0900 777 4 777

+