×
23-02-2024

Speciale dansvoorstelling voor Sevagram

Elk jaar nodigt het Schrittmacher-festival je uit om een grote verscheidenheid aan dansproducties van over de hele wereld te bekijken. En dit jaar doet en danst Sevagram mee!

Vrijdag 22 maart is om 19.00 uur de prachtige dansvoorstelling 'Mijn Werkend Hart' in de Theaterzaal van Plataan in Heerlen. ‘Mijn Werkend Hart’ gaat over het ouder wordende lichaam dat nog werkt door het hart dat leeft, maar verwijst ook naar het Heerlens mijnverleden. Via de verhalen van de onze bewoners wordt de bijzondere geschiedenis van de stad Heerlen en de Euregio onder de aandacht.

Choreograaf en community artist Jordy Dik (BNG Bank Dansprijs 2023) staat bekend om zijn inclusieve werk. Speciaal voor Schrittmacher initieert hij een speciale ontmoeting door middel van dans, muziek en verhalen tussen studenten van Codarts Hogeschool voor de Kunsten uit Rotterdam en bewoners van Sevagram in Heerlen.

De ontmoeting
Het project start met ‘de ontmoeting’, waarin de bewoners van Sevagram hun levensverhaal delen. Samen met choreografe Loura van Krimpen en muzikant en liedschrijver Vincent Dankelman vertalen de studenten de levensverhalen in liederen en dans. Deze worden aan het einde van de week in een voorstelling ‘teruggegeven’ aan de bewoners. In de tussentijd vinden er dans- en muziekworkshops plaats in het tehuis. Aan dit bijzondere project nemen ook regionale amateurdansers op leeftijd deel (zie foto).

Tickets zijn 8 euro p.p. en te bestellen via Parkstad Limburg Theater: https://www.plt.nl/programma/jordy-dik-team-mijn-werkend-hart/22-03-2024-19-00
 

0900 777 4 777

+