×
29-06-2023

"Slimme vloertechnologie in de geriatrische revalidatie: De kracht van de Smart Floor"

Geriatrische revalidatie speelt een belangrijke rol bij het helpen van ouderen om hun functionele capaciteiten te herstellen en hun zelfstandigheid te vergroten na een ziekte, operatie of letsel. Een opmerkelijke innovatie die de manier waarop revalidatie wordt benaderd kan veranderen, is de Smart Floor. Deze geavanceerde vloertechnologie maakt gebruik van sensoren en slimme algoritmen om ouderen te ondersteunen in hun revalidatieproces.

De Smart Floor
De Smart Floor is een revolutionaire technologie die een interactieve en aanpasbare vloeromgeving creëert. Het systeem bestaat uit ingebouwde sensoren die activiteiten en bewegingen van ouderen detecteren, en slimme algoritmen die deze gegevens analyseren. De vloer reageert op de bewegingen van de gebruikers en biedt real-time feedback en advies. Het kan afwijkingen in het looppatroon, balansproblemen en andere beweging gerelateerde uitdagingen ontdekken, waardoor zorgverleners kunnen ingrijpen en gepaste interventies kunnen bieden.

Pilot
Op dit moment is er een korte pilot afgerond met de Smart Floor binnen de geriatrische revalidatie van Plataan. Mogelijke doelen van de Smart Floor in geriatrische revalidatie zijn:

  • Valpreventie: Een van de belangrijkste doelen in geriatrische revalidatie is het voorkomen van valincidenten. De Smart Floor kan ouderen monitoren terwijl ze bewegen en afwijkingen in hun looppatroon identificeren. Hierdoor kunnen zorgverleners tijdig ingrijpen en gepaste valpreventiestrategieën implementeren.
     
  • Looptraining: Het verbeteren van het looppatroon en de mobiliteit is een essentieel onderdeel van geriatrische revalidatie. De Smart Floor kan ouderen real-time feedback geven over hun staplengte, stapfrequentie en evenwicht tijdens het lopen. Dit stelt hen in staat om hun loopvaardigheden te verbeteren en hun zelfvertrouwen te vergroten.
     
  • Monitoring: De Smart Floor kan activiteiten en bewegingen van ouderen nauwkeurig waarnemen. Dit biedt zorgverleners waardevolle informatie om de voortgang van de revalidatie te volgen, de effectiviteit van de therapie te beoordelen en individuele behoeften aan te passen. Door het monitoren kunnen zorgverleners beter gepersonaliseerde zorg bieden.

Conclusie
De Smart Floor is een baanbrekende technologie die de geriatrische revalidatie naar een hoger niveau kan tillen. Met zijn vermogen om een valrisico te voorspellen, loopvaardigheden te verbeteren, functionele bewegingen te ondersteunen en activiteiten te monitoren, opent de Smart Floor nieuwe mogelijkheden voor revalidatieprofessionals. Het is een waardevol hulpmiddel dat de veiligheid, effectiviteit en het succes van geriatrische revalidatie kan vergroten.

0900 777 4 777

+