×
24-05-2023

Valpreventie; en wat als het misgaat?

Zuyderland Medisch Centrum Sittard-Geleen organiseert op woensdag 21 juni een gratis patiënten themabijeenkomst waarin veel praktische ’tips en tricks’ worden gedeeld zodat het risico op vallen wordt verlaagd.

Onze specialist ouderengeneeskunde Steven Arends zal tijdens deze bijeenkomst ook een lezing verzorgen. Een mooie samenwerking tussen Zuyderland, Meander en Sevagram.

Jaarlijks hebben ruim 100.000 mensen boven de 65 jaar hulp nodig op de spoedeisende hulp in verband met een val. Niet elke val leidt tot een breuk, maar als dat wel het geval is, betreft het bij mensen op hogere leeftijd in de meeste gevallen een heupfractuur. De opname in het ziekenhuis die hierop (meestal) volgt heeft een grote impact op zowel patiënten als mantelzorgers/familie.

Tijdens deze themabijeenkomst gaan we in op de volgende thema’s: mogelijkheden om het risico op vallen te verlagen; wat als mensen toch een heupfractuur oplopen, hoe ziet dan de ziekenhuisopname en het herstel nadien er uit; wat is belangrijk om een nieuwe val te voorkomen?

U bent van harte uitgenodigd om GRATIS deel te nemen aan deze bijeenkomst; wij zorgen voor veel praktische ’tips en tricks’!

Wij hopen u op deze avond te ontmoeten!

0900 777 4 777

+