Nieuwbouw Douvenrade

Update nieuwbouw Douvenrade

[4 mei 2022]

Afgelopen maand is een ‘proefwoning’ gebouwd in een loods, een zogenaamde ‘mockup-woning’. Op deze manier hebben (zorg)medewerkers, leden van de cliëntenraad en anderen de woning kunnen bekijken en met verschillende hulpmiddelen zoals een rolstoel of tillift worden gemanoeuvreerd om de ruimte te ervaren. Tijdens het bezoek zijn nog kleine aandachtspuntjes als verbetering aangegeven. De verwachting is dat we deze zomer kunnen starten met de bouw en dat het gehele complex in januari 2024 wordt opgeleverd. Volg onze speciale pagina op onze website voor de actuele ontwikkelingen: www.douvenradenieuwbouw.nl

Demokamer001 Demokamer008 Demokamer011

Nieuwbouw Douvenrade

Op een unieke locatie aan de rand van het centrum van Heerlen wordt een modern en op de toekomstgericht zorgcomplex gebouwd waar senioren levensloopbestendig kunnen wonen.

Parc Douvenrade is een combinatie van gebouwen waar zelfstandig wonen en wonen met (verpleeghuis)zorg geleverd wordt. Het gebied ligt aan de rand van de N 281 en het uitgebreide wandel- en natuurgebied de Geleenbeek. Direct grenzend aan het centrum van Heerlen met het groot winkelcentrum ’t Loon. 

Parc Douvenrade bestaat uit het complex Corridorflat, Terrasflat en de Galerijflat waartussen het Zorgcentrum Douvenrade wordt gebouwd.

Zorgcentrum Douvenrade bestaat uit vijf woonlagen met ieder 21 verpleegkamers en een gezamenlijke huiskamer per etage. Per etage worden oftewel bewoners met somatische zorg (intensieve lichamelijke zorg) verzorgd of bewoners met dementie.

Met name aan deze laatste groep bewoners wordt in dit gebouw een ‘gebouwelijke vrijheid’ geboden. Hiermee wordt bedoeld dat deze bewoners met slimme sensoren en domotica zich vrij kunnen bewegen in het gebouw over de verdiepingen en in de tuin. Bewoners kunnen hierdoor in veiligheid genieten van optimale vrijheid.

De faciliteiten op de begane grond zijn niet alleen toegankelijk voor de bewoners van het zorgcentrum maar ook de bewoners van de aangrenzende appartementen en omwonenden kunnen gebruik maken van het restaurant, de fysiotherapeut, de kapper of de pedicure.

Levensbestendig wonen in Parc Douvenrade omdat echtparen in het Parc (ongeacht de zorgvraag) samen kunnen blijven wonen. Wel apart maar niet gescheiden! Dat maakt het wonen in Parc Douvenrade uitermate geschikt voor echtparen waarbij één van de twee steeds meer hulp/zorg nodig heeft.

Stand van zaken

In 2020 is gestart met het slopen van de flat. Op die plek komt het zorgcomplex met 105 verpleegkamers. De voorbereidingen, zoals het bouwklaar maken van het perceel zijn grotendeels afgerond. De laatste puntjes in het concept bouwplan worden met betrokken partijen afgestemd waarna gestart kan worden met de bouw.

Op het moment dat we daadwerkelijk starten met de bouw, kunt u via een aparte website de vorderingen volgen in een zogenaamd bouw-dagboek.

Heeft u vragen over het nieuwbouwcomplex, dan kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2021 10 11 Beeld14

2021 10 11 kopgevel

 

bouwnieuws_douvenrade_nummer_1.pdf