De Regenboog

Klik hier voor de actuele bezoekregeling.

Parkachtig wonen aan de rand van Heerlen

hoofdfoto regenboog

Voor wie?
Binnen Sevagram neemt De Regenboog een bijzondere positie in, omdat De Regenboog gespecialiseerd is in zorg voor ouderen met een psychiatrische stoornis. Meer specifiek gaat het om geronto-psychiatrische aandoeningen in combinatie met somatische en/of psycho-geriatrische aandoeningen.

De Regenboog is een locatie waar WLZ-behandeling inclusief is. Het behandelteam bestaat uit een specialist ouderengeneeskunde, basisarts, psycholoog, fysio, ergo, diëtiek, logopediste, vaktherapeut, maatschappelijk werk en verpleegkundig specialist. Ook zijn er binnen de Regenboog betrokken en enthousiaste vrijwilligers aanwezig. Tevens wordt nauw samengewerkt met onder andere Mondriaan, instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Op de locatie is wekelijks een kapper aanwezig (tegen betaling) en ook de pedicure en tandarts bezoekt de locatie structureel. Zodoende kan De Regenboog gebruikmaken van een groot aanbod aan specialismen op het terrein van zorg aan ouderen.

Waar?
In de wijk Palemig, niet ver van het centrum van Heerlen, ligt De Regenboog. Het zorgcentrum ligt vlak bij een groot aangelegd park met een fraaie vijver. Een bushalte en Heerlen Centrum met diverse winkels liggen op loopafstand.

Woonaanbod
De 62 woningen beschikken allemaal over een eigen badkamer met douche en toilet. De locatie bestaat uit 4 afdelingen waarvan 1 semi-gesloten WZD-afdeling en 3 open afdelingen. De Regenboog beschikt over een ruime gasterie waar u overdag als bewoner en naaste een hapje en een drankje kan nuttigen. Ook beschikt de locatie over een zonnig terras en een ruime tuin met volières en beweegapparatuur.

Meer informatie
Zie links het menu voor informatie over zorgdiensten, paramedische diensten, voorzieningen, activiteiten en adres en voor een impressie (foto's).

 

label gold website

Als blijk van internationale waardering voor haar mensgerichte zorg beschikt De Regenboog per 12 juni 2015 over de Planetree-certificering.