×

Sevagram

Peter Willems cliëntvertrouwenspersoon

“Hoewel mijn bouwtechnische achtergrond qua opleiding en arbeidsverleden misschien anders doet vermoeden, ben ik altijd zeer geïnteresseerd geweest om anderen bij te staan. Zeker als het gaat om de doelgroep van kwetsbare ouderen. Deze mensen hebben altijd hard gewerkt en klaargestaan voor anderen en dat wil ik nu voor hen terug doen.

“Ik voer het liefst persoonlijke gesprekken, waarbij je elkaar in de ogen aankijkt.”


Ik ben mij afgelopen jaar gaan oriënteren of er een mogelijkheid in de omgeving van Maastricht bestond om vrijwilligerswerk te doen. Ik kwam uit bij de organisatie MaastrichtDoet! Vanwege de nauwe samenwerking met Sevagram werd ik in contact gebracht met Coördinator vrijwilligerswerk Maastricht, Annelore Lemaire. Het voelde vanaf het begin als een warm bad. Vanaf het eerste gesprek klikte het meteen.

 


“Ik voer het liefst persoonlijke gesprekken, waarbij je elkaar in de ogen aankijkt.”
Peter Willems

Waarom ik denk geschikt te zijn voor deze functie? Behalve dat ik goed naar mensen kan luisteren, ben ik een doener, die altijd gaat voor de juiste oplossing. Dus mocht een bewoner ergens mee zitten en hij kan of wil het niet bij zijn familie of een zorgmedewerker kwijt, dan kan hij/zij mij altijd bellen. Graag hoor ik het verhaal dan aan om het vervolgens te laten bezinken, zodat ik met een oplossing kom die in ieders belang het beste is.

Hoewel het allemaal nog pril is en ik nog in mijn rol als cliëntvertrouwenspersoon moet groeien, heb ik wel al diverse gesprekken met mensen gevoerd en op beide locaties mijn gezicht laten zien. Want dat is wel belangrijk binnen deze functie, zien en gezien worden. Hoe meer men mij ziet, hoe vertrouwder het contact met de bewoners en de zorgmedewerkers is. Het is daarom fijn dat ik in de buurt woon, net over de grens in het Belgische Rekem. Als het dringend is, ben ik dus direct ter plekke, maar in principe werk ik op afspraak. Ik zie nu al uit naar het komende gesprek.”

Contact

U kunt contact met mij opnemen via…:

  • Spreek mij gewoon even aan als u mij ziet.

  • Bellen kan ook: 06 52 88 07 03

  • Per mail: peter.willems@sevagram.nl

0900 777 4 777

+