×

Sevagram

Danny Vera cliëntvertrouwenspersoon

Nieuw in de functie van cliëntvertrouwenspersoon, maar daardoor zeker niet minder gemotiveerd, is Danny Vera (57). “En nee, ik ben niet de beroemde Nederlandse zanger”, voegt hij er zelf gelijk lachend aan toe. Danny is als cliëntvertrouwenspersoon officieel per 1 januari 2024 bij Sevagram begonnen op de locaties Tobias en St. Anna.

Samen met zijn ouders verhuisde Danny in zijn jeugdjaren van geboortestad Tilburg naar Kerkrade-west waar zijn ouders jarenlang het destijds bekende platenhuis Melodia hebben gerund.

“Na diverse banen in de maakindustrie te hebben gehad, ben ik als wijkconciërge bij de gemeente Kerkrade gaan werken”, vertelt Danny. “Met dit vrijwilligerswerk heb ik veel ervaring opgedaan in de omgang met mensen die het moeilijk hebben om in de huidige maatschappij het hoofd boven water te houden. Ik heb hier 12 jaar lang diverse kleine klusjes thuis gedaan en praatjes met de mensen gemaakt. Gewoon een luisterend oor te zijn voor de mensen tovert al een glimlach op de gezichten van deze dikwijls eenzame mensen. Hier doe ik het voor.”


“Na een goed gesprek de deur
achter me sluiten en buiten in
mezelf ‘Yessss’ roepen; dan is
mijn missie geslaagd.”
Danny Vera


“Via een kennis kwam ik terecht bij Sevagram waar mij, vanwege mijn achtergrondervaring, werd gevraagd of ik interesse had in de functie van  cliëntvertrouwenspersoon. Ik heb niet lang hoeven nadenken want na één gesprek was mij al duidelijk dat deze functie op mijn leven geschreven is. Ik doe niets liever dan gesprekken voeren met oudere mensen, waarvan ik blijkbaar door mijn rustige uitstraling veel sympathie krijg. Moeilijk om over jezelf te zeggen, maar mensen in mijn omgeving omschrijven mij ook wel als een organisator en verbinder, die niet alleen doortastend is, maar ook goed kan luisteren en zeer behulpzaam is.

Ik ben erg van het persoonlijk contact en heb daarom voor de herkenbaarheid mijn gezicht al diverse malen op de twee betreffende locaties laten zien. Hier wordt ik vrolijk van. Ik hoop de bewoners ook”, aldus een enthousiaste Danny.

Contact

U kunt contact met mij opnemen via…:

  • Spreek mij gewoon even aan als u mij ziet.

  • Bellen kan ook: 0621398987

  • Per mail: danny.vera@sevagram.nl

0900 777 4 777

+