Ter Eyck

hoofdfoto tereyck

Gezellig wonen in woonwijk Heerlerheide

Voor wie?
Ter Eyck is een nieuw, modern zorgcentrum in Heerlerheide dat ouderen verwelkomt in fraaie woonzorgappartementen. Tevens is er een kleinschalige verpleeghuisafdeling voor ouderen die 24-uurszorg nodig hebben.

Waar?
Zorgcentrum Ter Eyck is een nieuw en bovenal gezellig zorgcentrum met eigen parkeergarage, gelegen in een grote nieuwbouwwijk in Heerlerheide en op loopafstand van het nieuwe winkelcentrum en de markt. De supermarkt is via een interne loopbrug bereikbaar. Vanuit Heerlerheide zijn er uitstekende busverbindingen naar Heerlen Centrum.

Woonaanbod
Het moderne centrum dat mensgerichte zorg biedt, bestaat uit een kleinschalige verpleegunit voor 34 cliënten en woonzorgappartementen voor 82 bewoners. Verder beschikt Ter Eyck over 28 seniorenwoningen.

De verpleegafdeling bestaat uit vier woningen voor zes cliënten en één woning voor tien cliënten. Kleinschalig wonen betekent dat cliënten en medewerkers samen een huishouden runnen. Hierbij ligt de nadruk op wonen, huiselijkheid en welzijn. De invulling van de dagen is volledig  afgestemd op het dagritme van de cliënten. Mantelzorgers en vrijwilligers leveren een wezenlijke bijdrage aan het huishouden. 

De woningen liggen voor het merendeel op de eerste en tweede etage en beschikken over een woonkamer met keukenblokje, een gedeeltelijk afgeschermde slaapkamer en een badkamer met douche en WC. 

Meer informatie
Zie links het menu voor informatie over zorgdiensten, paramedische diensten, voorzieningen, activiteiten en adres en voor een impressie (foto's).

label gold website

Als blijk van internationale erkenning voor mensgerichte zorg heeft Ter Eyck op 16-11-2017 het Planetree-label behaald.