Voorzieningen

Gasterie
De Gasterie neemt in Valkenheim een bijzondere plaats in. Cliënten, maar ook mensen uit de wijk, zijn van harte welkom om er dagelijks te komen eten. De Gasterie is eigenlijk een restaurant in Valkenheim. Gasten bestellen, net als in een 'gewoon' restaurant, aan tafel een heerlijk diner dat zij zelf samenstellen. Uiteraard ontbreekt een drankje niet. In de Gasterie kunnen onze cliënten, hun gasten en mensen uit de buurt dagelijks een drie-gangen maaltijd nuttigen. Natuurlijk is het ook mogelijk om maaltijden te gebruiken op de eigen kamer of afdeling.

Tuin, bar, bioscoop en terras
Valkenheim beschikt over een mooie tuin met een volière met zangvogeltjes. Valkenheim beschikt over een authentieke bioscoop, een fraaie boerenkeuken, een natuurruimte, internet en een ‘Valkenheimse bar’. Er zijn mooie gangen die bij cliënten tot de verbeelding spreken, ze roepen herinneringen aan vroeger op. 

Apotheker
Er is er een apotheker die zorgt voor medicijnen en brengt die ook naar Valkenheim.

Geestelijke Verzorging en Welzijn
Iedereen heeft af en toe behoefte om te praten over wat hem of haar bezighoudt.
Bijvoorbeeld over het ouder worden, het wonen in een zorgcentrum, de toenemende afhankelijkheid en de zin van het leven. Maar ook over afscheid, dood, verlies en andere ethische vragen. In al deze situaties kunnen onze cliënten een beroep doen op de geestelijk verzorger. Klik hier voor de folder.

Pastoraal team
Een pastoraal team verzorgt twee tot drie keer per week een kerkdienst.

Dagbesteding
Cliënten kiezen zelf op welke manier ze hun dag willen doorbrengen. Het verpleeghuis biedt niet alleen hen, maar ook senioren uit de buurt, overdag en 's avonds tal van activiteiten op het gebied van kunst en cultuur. Verder zijn er geheugentrainingen en fysieke oefeningen. En wordt er tijdens feestdagen gezamenlijk feestgevierd.