Voorzieningen

Gasterie 
De Gasterie neemt in Ter Eyck een bijzondere plaats in. Cliënten, maar ook mensen uit de wijk, zijn van harte welkom om er dagelijks te komen eten. De Gasterie is eigenlijk een restaurant in Ter Eyck. Gasten bestellen, net als in een 'gewoon' restaurant, aan tafel een heerlijk diner dat zij zelf samenstellen. Uiteraard ontbreekt een drankje niet. In de Gasterie kunnen onze cliënten, hun gasten en mensen uit de buurt dagelijks een drie-gangen maaltijd nuttigen. Natuurlijk is het ook mogelijk om maaltijden op de eigen kamer of afdeling te gebruiken.

Kapsalon, schoonheidsspecialiste en pedicure 
Ter Eyck heeft een eigen kapsalon, schoonheidsspecialiste en pedicure. Ook zijn er een eigen huisartsenpost, bloedprikdienst en een stilteruimte. Door de directe nabijheid van een winkelcentrum zijn eveneens alle andere voorzieningen in de buurt. Regelmatig wordt er voor de cliënten en hun naasten een kerkdienst georganiseerd. Tot slot zijn er uiteraard mogelijkheden om te internetten.

Geestelijke Verzorging en Welzijn
Iedereen heeft af en toe behoefte om te praten over wat hem of haar bezighoudt.
Bijvoorbeeld over het ouder worden, het wonen in een zorgcentrum, de toenemende afhankelijkheid en de zin van het leven. Maar ook over afscheid, dood, verlies en andere ethische vragen. In al deze situaties kunnen onze cliënten een beroep doen op de geestelijk verzorger. Klik hier voor de folder.

Dagbesteding 
Ter Eyck biedt cliënten, maar ook huurders van de aanleunwoningen overdag en 's avonds tal van activiteiten: kunst en cultuur, kienen, kaarten en knutselen, vieringen van feestdagen (carnaval, Kerstmis en Nieuwjaar), schilderen, modeshows, houtbewerken voor mannen en zingen in het eigen kerkkoor. Klik hier voor meer informatie over activiteiten.