Voorzieningen

blok voorzieningenGasterie 
Clienten van St. Anna eten ’s middags gezamenlijk de warme maaltijd in de Gasterie. De Gasterie is eigenlijk een restaurant in St. Anna. Gasten bestellen, net als in een 'gewoon' restaurant, aan tafel een heerlijk diner dat zij zelf samenstellen. Uiteraard ontbreekt een drankje niet. Naast cliënten en hun gasten kunnen mensen uit de buurt ook dagelijks een drie-gangen maaltijd in de Gasterie nuttigen.

Tuin en fraaie natuur
Rond het zorgcentrum ligt een sierlijk aangelegde tuin. Hier kan men wandelen of gewoon lekker genieten van de rust. Het zorgcentrum ligt sowieso in een opvallend mooi natuurgebied. Op loopafstand kan men wandelen rond de Weltervijver en de Weltermolen, één van de fraaiste watermolens van Nederland. Het centrum van Heerlen ligt op twintig minuten loopafstand en is prima te bereiken met het openbaar vervoer.

Geestelijke Verzorging en Welzijn
Iedereen heeft af en toe behoefte om te praten over wat hem of haar bezighoudt.
Bijvoorbeeld over het ouder worden, het wonen in een zorgcentrum, de toenemende afhankelijkheid en de zin van het leven. Maar ook over afscheid, dood, verlies en andere ethische vragen. In al deze situaties kunnen onze cliënten een beroep doen op de geestelijk verzorger. Klik hier voor de folder.

Pastoraal team
Een pastoraal team verzorgt wekelijks een kerkdienst in de oude kapel van het oorspronkelijke St. Anna. De fraaie kapel geeft St. Anna extra sfeer.

Dagbesteding
St. Anna biedt een leuk activiteitenprogramma dat inspeelt op de behoeften van de cliënten. Een gevarieerd aanbod van yoga en sjoelen tot kienen. Daarnaast worden er regelmatig wandelingen en muziekmiddagen georganiseerd. Tijdens ‘de eettafel’, die tweemaal per maand plaatsvindt, eten cliënten gezellig samen met medewerkers een hapje. Klik hier voor meer informatie over activiteiten.