Voorzieningen

blok voorzieningen

Gasterie 
De Gasterie in Oranjehof neemt een bijzondere plaats in. Cliënten, maar ook mensen uit de wijk, zijn van harte welkom om er dagelijks te komen eten. De Gasterie is eigenlijk een restaurant in Oranjehof. Gasten bestellen, net als in een 'gewoon' restaurant, aan tafel een heerlijk diner dat zij zelf samenstellen. Uiteraard ontbreekt een drankje niet. In de Gasterie kunnen onze cliënten, hun gasten en mensen uit de buurt dagelijks een drie-gangen maaltijd nuttigen. Natuurlijk is het ook mogelijk om maaltijden te gebruiken op de eigen kamer of afdeling.

Poezenkamer
In de poezenkamer wonen drie poezen die genieten van de cliënten, die hen dagelijks komen bezoeken. Vrijwilligers zorgen dagelijks voor de poezen en hun kamer. Deze poezenkamer is mogelijk geworden dankzij de maatschappelijk betrokken pensioenuitvoerder AZL te Heerlen.

Kapsalon, pedicure en gezondheidscentrum 
Oranjehof beschikt over een kapsalon, een pedicure en een  gezondheidscentrum. Dat is makkelijk, want de meeste ondersteuning en professionals zoals een huisarts zijn ter plekke  beschikbaar voor cliënten.

Geestelijke Verzorging en Welzijn
Iedereen heeft af en toe behoefte om te praten over wat hem of haar bezighoudt.
Bijvoorbeeld over het ouder worden, het wonen in een zorgcentrum, de toenemende afhankelijkheid en de zin van het leven. Maar ook over afscheid, dood, verlies en andere ethische vragen. In al deze situaties kunnen onze cliënten een beroep doen op de geestelijk verzorger. Klik hier voor de folder.

Kerkdienst
De kapelaan van de parochie verzorgt maandelijks een kerkdienst in Oranjehof.

Dagbesteding 
Oranjehof biedt cliënten en senioren uit de wijk overdag en 's avonds tal van activiteiten aan: kienen, kaarten, sjoelen, geheugentraining, klassieke luisterkring, manicure, knutselen en gymnastiek. Tevens zijn er mogelijkheden om te internetten.