Voorzieningen

Gasterie  
De Gasterie neemt in Oosterbeemd een bijzondere plaats in. Cliënten, maar ook mensen uit de wijk, zijn van harte welkom om er dagelijks te komen eten. De Gasterie is eigenlijk een restaurant in Oosterbeemd. Gasten bestellen, net als in een 'gewoon' restaurant, aan tafel een heerlijk diner dat zij zelf samenstellen. Uiteraard ontbreekt een drankje niet. In de Gasterie kunnen onze cliënten, hun gasten en mensen uit de buurt dagelijks een drie-gangen maaltijd nuttigen. Natuurlijk is het ook mogelijk om maaltijden op de eigen kamer of afdeling te gebruiken.

blok voorzieningen

Tv, telefoon, oproepsysteem en wifi
Er is aansluiting voor tv en telefoon. Daarnaast is er een (gratis) draadloze internetverbinding, ofwel wifi. Via de oproepinstallatie, waarover elke kamer beschikt, kan met één druk op de knop een beroep op onze medewerkers worden gedaan. Tevens is elke kamer uitgerust met een rookmelder.

Kapel, winkel en therapieruimte
Op de begane grond zijn onder meer een kapsalon, een (gratis) bibliotheek en een winkeltje met diverse huishoudelijke artikelen en levensmiddelen. In de kapel wordt regelmatig een kerkdienst georganiseerd. In de therapieruimte op de eerste verdieping kunnen clienten, maar ook mensen vanuit de wijk, onder begeleiding van een fysiotherapeut beweegoefeningen doen of fysiotherapie ontvangen. Ook is er een huisarts intern gevestigd en beschikt Oosterbeemd over een eigen bloedprikdienst.

Geestelijke Verzorging en Welzijn
Iedereen heeft af en toe behoefte om te praten over wat hem of haar bezighoudt.
Bijvoorbeeld over het ouder worden, het wonen in een zorgcentrum, de toenemende afhankelijkheid en de zin van het leven. Maar ook over afscheid, dood, verlies en andere ethische vragen. In al deze situaties kunnen onze cliënten een beroep doen op de geestelijk verzorger. Klik hier voor de folder.

Dagbesteding
In de Gasterie worden dagelijks diverse activiteiten georganiseerd, zoals handwerken, knutselen en gezelschapspelletjes. U kunt ook geregeld genieten van modeshows, toneelopvoeringen, zang en muziek, en film- en videovoorstellingen. Oosterbeemd organiseert van tijd tot tijd óók speciale themamiddagen of -avonden. Klik hier voor meer informatie over activiteiten.