Voorzieningen

blok voorzieningenGasterie 
Cliënten gebruiken hun maaltijd in hun eigen woning.
Gasterie De Molenaar neemt in Molenpark een bijzondere plaats in. Cliënten en hun bezoek zijn van harte welkom om in de Gasterie iets van de kleine kaart te nuttigen.

Poezenkamer
Molenpark realiseerde als eerste in Limburg een poezenkamer waar cliënten met dementie tot rust kunnen komen in het gezelschap van de poezen die er wonen. De omgang met de poezen wordt door cliënten en overige bezoekers gewaardeerd en werkt heel therapeutisch.

Winkels, kapsalon en kerkdienst
In Molenpark zijn twee winkeltjes; 'De Grutter’ voor de dagelijkse kleine boodschappen en het leuke kledingwinkeltje ‘Pastuwel’. Een eigen kapsalon is er ook: kapsalon Bertine. Regelmatig wordt er voor de cliënten een kerkdienst georganiseerd. 

Geestelijke Verzorging en Welzijn
Iedereen heeft af en toe behoefte om te praten over wat hem of haar bezighoudt.
Bijvoorbeeld over het ouder worden, het wonen in een zorgcentrum, de toenemende afhankelijkheid en de zin van het leven. Maar ook over afscheid, dood, verlies en andere ethische vragen. In al deze situaties kunnen onze cliënten een beroep doen op de geestelijk verzorger. Klik hier voor de folder.

Dagbesteding
Molenpark biedt cliënten een uitgebreid activiteitenprogramma, met veel aandacht voor kunst en cultuur. Zingen, wandelen, samen spelen op de Wii-computer, zwemmen, gezamenlijk de krant lezen of met zijn allen werken aan een kunststuk. Klik hier voor meer informatie over activiteiten. Bovendien is er de mogelijkheid om film te kijken in een heuse bioscoop en bestaat de mogelijkheid om te ‘internetten’.