Voorzieningen

blok voorzieningenGasterie 
Gasterie Ós Heem neemt in Langedael een bijzondere plaats in. Cliënten, maar ook mensen uit de wijk, zijn van harte welkom om er dagelijks te komen eten. De Gasterie is eigenlijk een restaurant in Langedael. Gasten bestellen, net als in een 'gewoon' restaurant, aan tafel een heerlijk diner dat zij zelf samenstellen. Uiteraard ontbreekt een drankje niet. In de Gasterie kunnen onze cliënten, hun gasten en mensen uit de buurt dagelijks een drie-gangen maaltijd nuttigen. Natuurlijk is het ook mogelijk om maaltijden op de eigen kamer of afdeling te gebruiken.

Fysiotherapieruimte en bloedprikdienst
Fijn is de eigen fysiotherapieruimte in het zorgcentrum, zodat clienten maar ook mensen vanuit de wijk zo snel mogelijk kunnen worden behandeld als dat nodig is. Tevens is er een eigen bloedprikdienst, zodat u voor bloedprikken niet hoeft te reizen.

Internetcafé
Voor ouderen die iets willen opzoeken op internet is er een internetcafé. Ook mensen uit de wijk zijn van harte welkom in het internetcafé.

Kapsalon, winkel, pedicure
In het zorgcentrum zijn een kapsalon en een winkeltje waar cliënten, maar ook hun familie kleine boodschappen kunnen doen. Tevens is er ter plekke een pedicure die desgewenst voeten of handen kan verzorgen.

Bloedprikdienst
Daarnaast beschikt het zorgcentrum ook over een bloedprikdienst.

Geestelijke Verzorging en Welzijn
Iedereen heeft af en toe behoefte om te praten over wat hem of haar bezighoudt.
Bijvoorbeeld over het ouder worden, het wonen in een zorgcentrum, de toenemende afhankelijkheid en de zin van het leven. Maar ook over afscheid, dood, verlies en andere ethische vragen. In al deze situaties kunnen onze cliënten een beroep doen op de geestelijk verzorger. Klik hier voor de folder.

Pastoraal team
Langedael heeft een pastoraal team dat twee keer per week een kerkdienst verzorgt.

Dagbesteding
Het zorgcentrum biedt cliënten overdag - van maandag tot en met zondag - en 's avonds tal van activiteiten aan zoals kienen, kaarten, knutselen en internetten, vieringen van feestdagen, modeshows en fitness voor ouderen.
Klik hier voor meer informatie over activiteiten. Huurders van de naastgelegen seniorenwoningen D'r Mitter van Woningstichting Vaals kiezen zelf hun dagbesteding en kunnen meedoen met diverse activiteiten.
De Dagactiviteiten zijn voor senioren met een indicatie. Voor senioren die hieraan deelnemen, regelen wij het vervoer.