Voorzieningen

blok voorzieningen

Gasterie
Gasterie De Herberg neemt in Dr. Ackenshuis een bijzondere plaats in. Cliënten, maar ook mensen uit de wijk, zijn van harte welkom om er dagelijks te komen eten. De Gasterie is eigenlijk een restaurant in Dr. Ackenshuis. Gasten bestellen, net als in een 'gewoon' restaurant, aan tafel een heerlijk diner dat zij zelf samenstellen. Uiteraard ontbreekt een drankje niet. In de Gasterie kunnen onze cliënten, hun gasten en mensen uit de buurt dagelijks een drie-gangen maaltijd nuttigen. Natuurlijk is het ook mogelijk om maaltijden op de eigen kamer of afdeling te gebruiken.

Binnentuin, fysiotherapieruimte en internetcafé
Uniek is de fraaie binnentuin van Dr. Ackenshuis waar men op het gemak kan genieten met een boek, een drankje en een hapje. Fijn is ook de eigen fysiotherapieruimte, zodat cliënten en mensen vanuit de wijk zo snel mogelijk kunnen worden behandeld, indien nodig. Voor mensen die graag iets willen opzoeken op internet is er een internetcafé, waar iedereen gebruik van kan maken.

Pedicure, winkel en kapsalon
Dr. Ackenshuis beschikt over een winkel, een pedicure en een kapsalon. Met het gezellige en groene Gulpen op loopafstand zijn alle andere voorzieningen in de buurt.

Geestelijke Verzorging en Welzijn
Iedereen heeft af en toe behoefte om te praten over wat hem of haar bezighoudt.
Bijvoorbeeld over het ouder worden, het wonen in een zorgcentrum, de toenemende afhankelijkheid en de zin van het leven. Maar ook over afscheid, dood, verlies en andere ethische vragen. In al deze situaties kunnen onze cliënten een beroep doen op de geestelijk verzorger. Klik hier voor de folder.

Pastoraal team
Het pastoraal team verzorgt een aantal keren per week een kerkdienst of een gebed in de kapel.

Dagbesteding
Dr. Ackenshuis biedt haar cliënten - zowel overdag als ’s avonds - tal van activiteiten: kienen, kaarten, knutselen, modeshows en ‘fitness voor ouderen'. Klik hier voor meer informatie over activiteiten. Huurders van de naastgelegen seniorenwoningen Gulperhof kunnen zelf kiezen op welke manier ze hun dag besteden. Zij kunnen bijvoorbeeld de feestdagen vieren in gezelschap van cliënten van Dr. Ackenshuis en/of De Hazelhof.