Thuiszorg

thuiszorg algemeenSevagram omarmt voor haar mensgerichte zorg het zogenaamde Planetreeconcept. Dat betekent dat we zorg bieden met bezieling aan al onze cliënten. Sevagram gelooft in de kracht van passie en vernieuwing en luistert goed naar uw wensen en behoeften. Sevagram zegt niet voor niets: zorg met bezieling, ook bij u thuis!

Voor wie?

Thuiszorg is er voor iedereen die in de regio Maastricht of het Heuvelland woont en ondersteuning nodig heeft bij de persoonlijke (hygiënische/medische) verzorging. Onze bevlogen medewerkers bieden de hulp, zorg en aandacht die bij uw situatie past. Daardoor kunt u zelfstandig blijven wonen.
U kunt zorg thuis aanvragen bij onze (wijk)verpleegkundige. Ook als particulier kunt u zorg thuis inschakelen, maar dan zijn de kosten voor eigen rekening.
In Maastricht bieden wij ook hulp bij het huishouden aan. Via het WMO-loket van de gemeente Maastricht kunt u dit aanvragen.

Waar?

Behalve bij mensen die volledig zelfstandig wonen, is Sevagram ook actief in de seniorenwoningen bij onze locaties Langedael in Vaals, Dr. Ackenshuis in Gulpen en Oosterbeemd in Valkenburg. Bewoners ontvangen zo veel mogelijk zorg van hun vaste zorgmedewerker uit het zorgcentrum. Zij kunnen gebruik maken van onze personenalarmering met zorgopvolging.

Aanbod

 • Persoonlijke verzorging
  Onze medewerkers bieden u deskundige ondersteuning bij uw dagelijkse verzorging. Heeft u bijvoorbeeld moeite met aan- en uitkleden, aan- en uittrekken van steunkousen, douchen of naar het toilet gaan? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

 • Verpleging
  Sevagram Zorg Thuis biedt ook (gespecialiseerde) verpleging bij u thuis. Denk hierbij aan het toedienen van medicijnen, het zetten van injecties en het verzorgen van (doorlig) wonden. Onze verpleegkundigen zijn er ook voor complexere handelingen en pijnbestrijding. Verpleging aan huis kan ervoor zorgen dat u langer thuis kunt blijven en opname in een verpleeghuis kunt uitstellen. Ook hoeft u dankzij thuisverpleging minder vaak naar het ziekenhuis.

 • Persoonlijke begeleiding

  Persoonlijke problemen en omstandigheden of beperkingen als gevolg van het ouder worden, kunnen u het gevoel geven dat u de controle over uw leven kwijtraakt. Vaak wordt u geholpen door mensen in uw naaste omgeving, maar soms is er meer nodig. In dat geval biedt Sevagram u begeleiding thuis. Denk bijvoorbeeld aan het (opnieuw) aanleren van vaardigheden op het gebied van persoonlijke en/of huishoudelijke zorg.
  Onze begeleiders bieden ook hulp bij het op orde houden van uw administratie en het aanbrengen van meer structuur in uw leefsituatie. We willen u motiveren en stimuleren en ervoor zorgen dat u uw zelfstandigheid zo veel mogelijk terugkrijgt en behoudt.

Meer informatie

Voor meer informatie over ZORG THUIS van Sevagram en/of aanmelden kunt u zich wenden tot het Sevagram Servicebureau; tijdens kantooruren bereikbaar op telefoonnummer: 0900 777 4 777.