Samenwerking

Planetree Nederland

logo planetreeSevagram heeft een samenwerkingsovereenkomst met Planetree Nederland. Planetree is dé toonaangevende organisatie, die zorgorganisaties helpt om vanuit hun kracht merkbaar betere zorg te realiseren op basis van een bewezen aanpak.
Meer informatie: www.planetree.nl Academische Werkplaats Ouderenzorg

logoAWO 1In de Academische Werkplaats Ouderenzorg ontwikkelen, toetsen en implementeren samenwerkingspartners innovatieve oplossingen voor de zorg. Hierin werkt de Universiteit Maastricht samen met Sevagram, Meander, Cicero, Envida, Orbis en Zuyd Hogeschool. Zorg- en Innovatiecentrum

logo-zicHet Zorg- en Innovatie Centrum (ZIC) is een nieuwe unit voor ouderen die tijdelijke zorg en revalidatie nodig hebben. Theorie en praktijk gaan hier hand in hand. Het ZIC is officieel in april 2006 van start gegaan in Plataan te Heerlen en is een samenwerkingsverband van Zuyd Hogeschool, het Arcus College en Sevagram. Het project heeft regionaal en landelijk een unieke voorbeeldfunctie, omdat het de eerste unit in de ouderenzorg is die speciaal voor aankomend verpleegkundigen, verzorgenden en helpenden gezamenlijk wordt opgezet.

Meer informatie: www.zicsevagram.nl


Centra voor Zorg, Welzijn en Leren

zwl logoCentra voor Zorg, Welzijn en Leren (ZWL) is een samenwerkingsproject tussen het Arcus College te Heerlen, het Carbooncollege te Heerlen, Sophianum te Gulpen, Hogeschool Zuyd te Heerlen en Sevagram.
MBO-studenten (niveau 1 t/m 4), HBO-studenten (niveau 5) als ook VMBO-leerlingen krijgen binnen de centra ZWL de mogelijkheid om via competentiegericht onderwijs in een krachtige leer-/werkomgeving kennis en ervaring op te doen.

Meer informatie: www.zwlsevagram.nl


Alzheimercafé

alzheimercafeHet Alzheimer Café, gerund door vrijwilligers, is een ontmoetingsplek voor dementerenden, hun familie en vrienden. Men kan hier lotgenoten ontmoeten, ervaringen delen en informatie ontvangen van inhoudsdeskundigen. Deskundige gastsprekers behandelen allerlei aspecten van dementie. Elke maand staat een ander onderwerp centraal. Sevagram ondersteunt dit initiatief in het Alzheimer Café te Gulpen (in het Dr. Ackenhuis) en in het Alzheimer Café te Heerlen (zorgcentrum Tobias).

Meer informatie:
Nieuwsbrief Alzheimer Parkstad Limburg (maart 2014)
www.alzheimer-nederland.nlToon Hermans Huis Parkstad


logo met onderschrift

Vanaf 2012 mag het Toon Hermans Huis Parkstad (THHP) Sevagram tot een van zijn ambassadeurs rekenen.

Het THHP is een inloophuis voor kankerpatiënten en hun naasten. Het huis ligt midden in het stadscentrum van Heerlen en er wordt door 32 geschoolde vrijwilligers, laagdrempelige psychosociale zorg geboden. Van maandag tot vrijdag kunnen kankerpatiënten en hun naasten terecht voor een luisterend oor, deelname aan een gespreksgroep of aan de verschillende activiteiten die worden georganiseerd. Daarbij moet u denken aan yoga, atelier voor beeldende expressie, kookworkshops, schrijfgroepen en wandelingen. Het prachtige oude huis de Luijff, een van de oudere panden van Heerlen, biedt een warm onderkomen voor mensen die daar behoefte aan hebben.

Sevagram ondersteunt dit initiatief van harte en zoekt samen met het Toon Hermans Huis Parkstad naar verdergaande samenwerking. Als ambassadeur ondersteunt Sevagram het THHP niet alleen financieel. Er wordt ook gekeken in hoeverre de diensten van het THHP voor de huurders van bijvoorbeeld de Sevagram aanleunwoningen beschikbaar kunnen worden gesteld. Tenslotte heeft één op de drie inwoners van Parkstad op een of andere manier te maken met kanker en dat geldt dus ook voor onze cliënten en niet in de laatste plaats voor de medewerkers! Ook voor hen is het THHP er.

Meer informatie: www.toonhermanshuisparkstad.nlSprinc, het MVO platform van Parkstad

sprinqSprinc is een zakelijk netwerk waarin mensen centraal staan. Het gaat om mensen met talent én met een afstand tot de arbeidsmarkt. Partners van Sprinc willen helpen. Zij kennen de grote waarde van maatschappelijk verantwoord ondernemen en weten hun betrokkenheid op dit gebied te vertalen naar meerwaarde voor hun eigen organisatie. Diverse keren per jaar komen ze bij elkaar om kennis op te doen over arbeidsmarktgerelateerde actualiteiten en geïnspireerd te worden op het gebied van Maatschappelijk Ondernemen.
Sprinc is een zakelijk platform voor ondernemers. Meer informatie: www.sprinc.nl