Personenalarmering

Voor wie?

Iedereen inwoner van Maastricht kan personenalarmering aanvragen. Met één druk op de knop, is hulp onderweg. Zo kunt u met een gerust hart in uw eigen vertrouwde omgeving blijven wonen met de zekerheid dat er op de achtergrond altijd iemand is die hulp kan bieden. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kunt u recht hebben op korting via de gemeente. Veel zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten voor alarmering in combinatie met professionele zorgopvolging. De aard van die vergoeding is afhankelijk van uw verzekeringspolis.

U kunt ook personenalarmering met zorgopvolging aanvragen als u in één van de aanleunwoningen woont die bij aanpalend onze zorgcentra in het Heuvelland horen (Langedael in Vaals, Dr. Ackenshuis in Gulpen en Oosterbeemd in Valkenburg).

Hoe werkt personenalarmering?

Een licht en kleine zender, die u om uw hals draagt, zorgt ervoor dat er altijd hulp komt wanneer dat nodig is. Met de zender staat u 24 uur per dag, 7 dagen in de week direct in contact met meldcentrale. Eén druk op de rode knop is voldoende om hulp in te schakelen. Het maakt daarbij niet uit waar in huis u zich bevindt. Waarom draagt u de zender om uw hals en niet om uw pols? Omdat het onze ervaring is dat u bij een val makkelijker bij de alarmering om uw nek kunt. Het apparaatje is goed te verbergen onder uw kleding, dus u hoeft er niet mee in het zicht te lopen als u dat niet wilt.

personenalarmering blokAls u niet in staat bent om te vertellen wat er is gebeurd en de medewerker van de meldkamer krijgt geen contact, dan informeert hij of zij onmiddellijk de door u opgegeven contactpersonen of een professionele zorgverlener om bij u te gaan kijken.

  • Alarmering met opvolging door mantelzorgers
    Bij het aanvragen van personenalarmering kunt u één of meerdere contactpersonen (mantelzorgers) opgeven die in geval van nood door de meldkamer worden ingeschakeld.

  • Alarmering met opvolging door gediplomeerde verzorgenden
    Bij het aanvragen van personenalarmering kunt u er ook voor kiezen om geen contactpersonen op te geven, maar een abonnement af te sluiten voor professionele zorg. In geval van nood komt een gediplomeerd verzorgende naar u toe.

Meer informatie

Woont u in één van de aanpalende aanleunwoningen bij de zorgcentra Langedael in Vaals, Dr. Ackenshuis in Gulpen of Oosterbeemd in Valkenburg, neem dan contact met Sevagram Servicebureau 0900 – 777 4 777.

Woont u in Maastricht (postcodegebied 6211 tot en met 6229) neem dan contact op met Sevagram Alarmering via 043 – 354 9 180.

Beide nummers zijn van maandag tot en met vrijdag vanaf 8:45 tot 17:00 uur bereikbaar.