Een jaar na de waterramp...

Op 14 juli 2021 steeg het water in de Geul in een ongekend rap tempo. Evacuatie van de bewoners van Valkenheim, Oosterbeemd, onze aanleunwoningen en de gasten van het Geerlings Hospice was onvermijdelijk. De nacht van 14 op 15 juli zullen we nooit vergeten. De ravage die in een mum van tijd ontstond, de toewijding en daadkracht van onze medewerkers, de doortastendheid van alle hulptroepen, de angst op de gezichten van bewoners, ze staan op ons netvlies gebrand.

De saamhorigheid die meteen ontstond en de onderlinge solidariteit maakten grote indruk. Iedereen werkte zij aan zij om bewoners in veiligheid te brengen en te zorgen voor passende tijdelijke woonruimte. In de dagen van de waterramp zagen wij de kracht van samenwerking. Die kan het onmogelijke mogelijk maken. Op deze plek willen we nogmaals iedereen danken voor de steun en de hulp die wij tijdens de evacuatie en in de maanden daarna hebben gekregen!

Donderdag 14 juli hebben we in Valkenburg stil gestaan bij de waterramp. Medewerkers van de getroffen locaties organiseerden twee mooie herdenkingsbijeenkomsten. Allereerst bij Valkenheim waar medewerkers, vrijwilligers, bewoners en familie samen de ramp herdachten. Vervolgens bij Oosterbeemd en het Geerlings Hospice, samen met de bewoners van de Oosterbeemd Residence en van de aanleunwoningen. Er waren korte toespraken, er was muziek en symbolisch werden er kaarsen gebrand.

De Gemeente Valkenburg aan de Geul herdenkt van 13 juli tot en met 31 augustus de waterramp. Zo is er van 14 tot en met 17 juli een druppel wandelroute. Een gemarkeerde wandelroute langs de Geul die je op eigen gelegenheid kunt lopen tussen 9 en 21 uur. Je komt dan ook langs de Sevagram-locaties. Je herkent ze aan de oranje vlaggetjes op de route. Van harte welkom!

#sevagram #valkenburg #waterramp #14juli2021 #saamhorigheid

Lr Oosterbeemd330 Lr Oosterbeemd399 Lr Oosterbeemd463 Lr Oosterbeemd483 Lr Oosterbeemd524 Lr Oosterbeemd603 Lr Oosterbeemd659 Lr Valkenheim022 Lr Valkenheim063 Lr Valkenheim069 Lr Valkenheim085 Lr Valkenheim145 Lr Valkenheim206 Lr Valkenheim217 Lr Valkenheim253 Lr Valkenheim260