Sevagram: Warm voor de mens, zakelijk voor de doelstellingen

Anouk ten Arve, arbeid en gezondheidsexpert bij Stichting IZZ, schreef het vandaag gelanceerde boek ‘Zuurstof voor zorgprofessionals’. Het is een appèl op minder verzuim en het behoud van zorgmedewerkers. Maar hoe doe je dat in deze tijd?

Anouk vindt de wijze waarop Sevagram invulling geeft aan het HR-beleid een goed voorbeeld voor zorginstellingen. Zij sprak daarover verder met Roel Paulus en stelde hem onder meer de vraag: hoe geef je goed werkgeverschap vorm?

“Zoals in het boek Zuurstof voor Zorgprofessionals zo mooi beschreven staat heb je te maken met ‘verantwoordelijkheid, vertrouwen en vakmanschap’. We stimuleren onze medewerkers om deze elementen te gebruiken om zelf de regie in hun werk te nemen. Een belangrijk punt hierbij is ervaringsleren. ‘Je moet het eerst doorhebben voordat je het kunt zien.’ Oftewel: gewoon doen! Dit begint met persoonlijk leiderschap voor zowel werknemers als leidinggevenden. Dat je je realiseert dat je zelf verantwoordelijk bent en dat je, als je de ruimte krijgt, je die ruimte ook kunt nemen. Hierdoor blijf je ontwikkelen en groeien in je vak. Het boek Zuurstof voor Zorgprofessionals bewijst ook dat júist tijdens zware periodes, zoals bij corona, maar ook tijdens de recente watersnood, die empowerment eruit komt.”

Lees hier het hele interview met Roel Paulus op de site van IZZ: https://lnkd.in/eQ35cAWQ

Roel Paulus izz