Fingerfood krijgt aandacht in jaarverslag AWO

Ons Fingerfood project is opgenomen in het jaarverslag van de Academische Werkplaats Ouderenzorg-Limburg.

Een mooie opsteker voor de initiatiefnemers.

Het innovatieteam van Sevagram ging met fingerfood aan de slag. Fingerfood is eten dat je eenvoudig vastpakt en eet met je vingers. Eten met de handen is iets dat we van nature doen als we jong zijn, mensen bij wie het geheugen achteruitgaat, vallen vaak terug op dat instinct. Met onze handen voelen we de
consistentie, structuur en temperatuur van het eten. Dit ‘proeven met de handen’ kan de eetervaring verbeteren.
Daarnaast kan fingerfood ook bijdragen aan het vergroten van de autonomie. Mensen kunnen zelfstandig blijven eten. Door deze vrijheid blijft over het algemeen de eigenwaarde in stand en verbetert de maaltijdbeleving.
De verwachting is dan ook dat ouderen meer eten door fingerfood. Na een succesvolle pilot op locatie Molenpark wordt fingerfood nu een vast onderdeel van de menucyclus.

Jaarverslag AWO L 2021 low Pagina 16