Feestelijke jubileumweek Dr. Ackenshuis in teken van 20-jarig bestaan

Bij Dr. Ackenshuis was het afgelopen week feest en dat hebben de inwoners geweten! De hele week waren tal van activiteiten met veel muziek en optredens van diverse interne en externe artiesten georganiseerd.

Tijdens de opening op maandagmiddag werd er ‘muziek van vreuger’ gespeeld met de dag erna een optreden van ‘The lonely Beatles’. De dagen erna waren gevuld met een modeshow met ambachten uit vroegere jaren, waar de bewoners hun ogen uit keken, een oud Hollandse spellenmiddag, een kienmiddag met extra luxe prijzen, een voorjaarsmarkt voorafgegaan door een misviering met als afsluiter op zondag een spetterend optreden van de Berggalmkapel Noorbeek.

Enkele reacties van aanwezigen:

Tilla van Attekum (86), langst wonende bij Dr. Ackenshuis: Zelf heb ik 25 jaar in het oude Dr. Ackenshuis in de keuken gewerkt. In 1997 ging ik met pensioen en ben gelijk hier ingetrokken. Ik vind het fantastisch hier, de medewerkers zijn aardig, het eten is goed en er zijn voldoende activiteiten, zodat we ons geen moment hoeven te vervelen.

Ursula Lukassen, langst werkende bij Dr. Ackenshuis: Ik ben inmiddels 42 jaar werkzaam bij ‘Het Ackenshuis’. In al die jaren heb ik natuurlijk alle ups en downs van het huis meegemaakt, maar vooral de positieve dingen voeren de boventoon. Mooi om te zien hoe het zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld van het oude bejaardenhuis naar dit moderne zorgcentrum met veel aandacht voor de bewoners en hun familie.

Bea van der Voort en Lilian Crutzen, teammanagers zorg Dr. Ackenshuis: We zijn 7 jaar geleden tegelijk begonnen bij Dr. Ackenshuis. We zijn heel erg trots op wat we in de afgelopen jaren allemaal hebben bereikt. Er heeft een enorme cultuuromslag plaats gevonden, waarbij de bewoner voorop staat. Er wordt geluisterd naar de cliënt en hun wensen worden gehonoreerd. Met name de betrokkenheid van ons medewerkersteam stemt ons zeer positief. Want alleen samen zijn we bij Dr. Ackenshuis geworden tot wat we nu zijn. Ook vanwege de verbondenheid met het dorp betekent het Dr. Ackenshuis veel voor de hele gemeenschap en is het een begrip in Gulpen en ver daarbuiten geworden.

Chantal Mertens en Merel Drummen, beiden directiesecretaris, cluster Heuvelland: Vanwege de waterramp in Valkenburg zijn we door Dr. Ackenshuis opgevangen waar we een half jaar gebruik mochten maken van het kantoor. We zijn hier weliswaar slechts een half jaartje werkzaam geweest, maar het voelde alsof we er al jaren werkten. Het voelde als een warme deken hoe wij door collega’s verwelkomt en opgevangen zijn. Chapeau hoe ze het hier allemaal op orde hebben.

Ramon Frissen, directeur zorg cluster Heuvelland: Het sterke punt van Dr. Ackenshuis is dat zij continu bezig zijn met het zoeken naar oplossingen en mogelijkheden om de meest optimale zorg en welzijn voor de bewoners te bieden. Zij hebben hiermee de ontwikkeling van zorg naar welzijn naar een hoger niveau getild. Bovendien heeft Dr. Ackenshuis een behoorlijke stempel op de gemeente Gulpen gedrukt door haar permanente maatschappelijke betrokkenheid.

IMG 4498 light IMG 4725 light