Molenpark biedt onderdak aan het Sevagram Innovatielab!

Op onze locatie Molenpark komt op de begane grond -tussen de ruimten van Planning & Support en de oude hoofdingang Molenpark- het Sevagram Innovatielab. De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels gestart. Hieronder zie je waar het Innovatielab precies komt.

innolab1

Waarom een Sevagram Innovatielab?

Het Innovatielab is erop gericht de creativiteit van onze eigen professionals te prikkelen en te stimuleren en deze tevens te combineren met zorgtechnologie. Zo kunnen we samen met eindgebruikers, kennisinstellingen en het bedrijfsleven aan de toekomst van de ouderenzorg werken.

In het Innovatielab worden dan ook nieuwe verbinden gecreëerd, (ver)nieuwe(nde) innovaties en activiteiten ontwikkeld, zorgtechnologie getest en wordt praktijkgericht onderzoek uitgevoerd.

Hoe gaat het eruit zien?

Het Innovatielab is via de oude hoofdingang van Molenpark te bereiken en je vindt daarin straks een:

  • hybride overlegruimte
  • cliëntkamer (nagebouwd/simulatie)
  • zorgpost
  • testruimte

Deze ruimtes worden voornamelijk voor bovenstaande doeleinden gebruikt en zijn ook niet te reserveren via reguliere kanalen.

Werkplekken

De werkplekken in het innovatielab (zie boven) zullen verdwijnen en zijn niet meer te reserveren. De werkplekken bij de oude hoofdingang (zie onder) van Molenpark blijven behouden. Het gebruik van de ruimte in het innovatielab is bespreekbaar in overleg met het innovatieplatform (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)  

Vrij toegankelijk

Om aan de toekomst van de ouderenzorg te werken is samenwerking en kruisbestuiving nodig. Iedereen die daar graag een onderdeel van wil uitmaken kan vrij binnenlopen om samen nieuwe mogelijkheden te verkennen.

innolab2

Werkzaamheden

Om bovenstaande te realiseren is in week 10 (per 7 maart) gestart met renovatiewerkzaamheden. Gezien de aard van de werkzaamheden zal er nauwelijks sprake zijn van overlast, wel kan het zijn dat de werkplekken geleidelijk worden verwijderd.

Verschillende fasen

Sevagram heeft op termijn de ambitie om een Innovatie & Leren Lab te realiseren waarin Leren en Innoveren worden gecombineerd. Het Innovatielab zoals hierboven beschreven is Fase 1 van dat plan. We houden jullie over der vervolgstappen op de hoogte.