Paul Smits, een vrijwilliger vol overgave

Sinds 2014 startte Paul Smits als vrijwilliger bij ‘Externe Begeleiding’; een cluster dat ondersteuning biedt als een revalidant binnen de eigen omgeving geen vervoer kan regelen. Plataan richt zich op ouderen die na een ziekenhuis-opname, als gevolg van een ongeval of ziekte niet direct terug naar huis kunnen.

Variatie
Inmiddels is Paul vijf dagen per week actief bij Plataan. De werkzaamheden ervaart hij als zeer gevarieerd. Hij neemt veel werk uit handen van de medewerkers. “Heb je verbeter-suggesties, een goed idee of wil je meer variatie in het werk? Stel het gewoon voor want ze staan daar voor open.” Paul helpt medewerkers in de Gasterie, ondersteunt de receptie waar nodig en is vaak van de partij tijdens evenementen in het theater. Ook in het winkeltje ‘de Shopperie’ is Paul geregeld te vinden.

2e thuis
Paul heeft tijdens zijn eigen revalidatieperiode zoveel liefde en steun ontvangen van zijn collega’s. En natuurlijk is het leuk om te horen dat ze tijdens mijn afwezigheid ontdekten wat ik eigenlijk allemaal voor mijn rekening neem. "Voor mij voelt Plataan als 2e thuis. Nog elke dag kom ik hier met een lach. Waarin het contact met de revalidant mij de meeste voldoening geeft", aldus Paul.

Klik HIER om het filmpje van Paul te bekijken en zie zijn gedrevenheid.

Ook geinteresseerd in vrijwilligerswerk KLIK hier

 

Vrijwilliger Paul