Speciale website over gevolgen watersnoodramp voor Sevagram

Er zijn op 14 en 15 juli jl. 193 bewoners geëvacueerd die allen een veilige plek hebben gekregen op een van onze locaties of op een locatie van een van onze zorgpartners. In eerste instantie is iedereen opgevangen in onze locatie Plataan in Heerlen. Van daaruit is gekeken naar een andere locatie binnen of buiten Sevagram. Voor iedere bewoner is daarbij gezocht naar een locatie die aansluit bij zijn of haar zorgbehoefte. Ook is gekeken naar een veilige plek waar bewoners desnoods langer kunnen blijven. De bewoners van Valkenheim zijn in Heerlen, Maastricht, Vaals en Gulpen ondergebracht. Op dit moment wonen 75 bewoners van Oosterbeemd bij Glana van Zuyderland en 25 bij Plataan in Heerlen. De gasten van het Geerlingshospice verblijven allemaal in Plataan op de achtste verdieping.

Maandag 19 juli jl. heeft een eerste inspectie van de panden plaatsgevonden. De schade is enorm. Valkenheim heeft veel schade. Er wordt een onderzoek uitgevoerd naar de bouwkundige staat van het pand en van alles wat we niet zien: elektra, ICT etc. Op basis van dat onderzoek wordt bepaald of renovatie / wederopbouw verantwoord is.

Oosterbeemd ziet er in eerste instantie redelijk uit. De eerste en de tweede verdieping hebben weinig schade. De begane grond is een ander verhaal. Daar heeft het water behoorlijk hoog gestaan. Ongeveer tot kniehoogte.

Geerlingshospice bestaat voor een groot deel uit hout en gipswanden. Die zijn door de hoeveelheid water gaan uitzetten. We kunnen nu nog niet inschatten wat dat betekent voor het behoud van het pand.

Al met al geldt voor alle locaties dat er eerst een goed onderzoek moet komen alvorens we iets kunnen zeggen over wat er moet gebeuren, hoe lang het gaat duren en wanneer bewoners weer terug kunnen.

Sevagram wil de komende tijd alle betrokkenen op de hoogte houden van alle stappen die we gaan zetten, wat de schade is, wat nodig is om de locatie weer volledig te herstellen, en wanneer bewoners weer terug kunnen naar hun eigen locaties. Daarom lanceren we een speciale website https://www.sevaflits.nl/watersnoodramp Hier zetten we alle beschikbare informatie per locatie voor u op een rijtje. Houd daarom deze website én deze speciale nieuwsbrieven (Flits) voor familie goed in de gaten!
 
Contact
De familieleden van de bewoners van Valkenheim, Oosterbeemd & Geerlingshospice en de huurders van de aanleunwoningen en Residence kunnen telefonisch contact opnemen met het Meldpunt van Sevagram. Het meldpunt is dé telefonische ingang voor alle vragen, klachten, opmerkingen etc. rondom de watersnoodramp in Valkenburg.

Het Meldpunt is op werkdagen tussen 9:00 uur en 16:00 uur bereikbaar op het telefoonnummer 088 – 991 2012
Belt u na 16:00? Buiten de genoemde tijden neemt Connectzorg de telefoon aan en worden de vragen geïnventariseerd en doorgespeeld aan Sevagram.
Medewerkers van Connectzorg kunnen u geen inhoudelijke informatie geven. U wordt op een later moment teruggebeld door een medewerker van Sevagram die uw vraag kan beantwoorden.

VAL2