Nieuw magazine voor en over cliënten...

Wij vinden het ontzettend leuk om het eerste nummer van Sevazine  aan u te mogen presenteren. Sevazine is het nieuwe magazine voor alle cliënten van Sevagram en hun familie en naasten. Het verschijnt twee keer per jaar en biedt nieuws, mooie en persoonlijke interviews en achtergrondverhalen vanuit onze locaties.

Daarmee is de Sevazine een goede aanvulling op onze nieuwsbrief FamilieFlits die wekelijks verschijnt en die vooral ingaat op allerlei actuele zaken en ontwikkelingen binnen de Sevagram-locaties. Familie en naasten kunnen zich heel gemakkelijk op deze nieuwsbrief abonneren. Dat leest u onder meer in deze Sevazine.

Zelf hebben we genoten van de interviews met bewoners in deze eerste uitgave. Zo gaat mevrouw Loozen-Maas terug naar het huis waar ze ooit opgroeide: In 1913, aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog, werd een klein dorp gebouwd tussen Eijsden, Withuis en Mesch. De Klonie, zoals het dorp in de omliggende dorpen werd genoemd. De familie Maas kwam er in 1930 wonen en mevrouw Loozen was destijds twee jaar. Haar bezoek aan De Klonie brengt mooie herinneringen en verhalen naar boven.

Bijzonder is ook het verhaal van de heer Joop Loosschilder. Hij noemt zichzelf een grote mazzelaar. Hij kwam in de herfst van 1921 ter wereld in het dorp Hees. Sinds juli 2020 woont hij in zorgcentrum Ter Eyck in Heerlen, waar hij geniet van zijn ouwe dag en tevreden is over alles. “De zorg en het eten zijn goed. Alleen het ontbijt en souper maak ik zelf klaar. In november hoop ik 100 te worden. Ik hoef alleen maar te blijven doorademen. De rest gaat vanzelf.”

Luisteren naar de levensverhalen van onze bewoners past bij de manier waarop Sevagram invulling geeft aan zorg en welzijn. We doen dat vanuit de Planetree-visie, waarbij liefde en aandacht voor de mens voorop staan. We noemen dat mensgerichte zorg. En aandacht geven, levert zoveel op. Voor de bewoner, maar ook voor onze medewerkers. Het is een verrijking om de mensen echt te leren kennen.
De verhalen in deze Sevazine zijn daar een mooi voorbeeld van.

Klik op Sevazine_nummer_1.pdf om het magazine te lezen.

U bent (nog) geen cliënt van Sevagram maar u wilt wel graag het nummer ontvangen, stuur dan een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sevazine