Vind je droombaan bij Plataan!

Theoretische informatie is handig, maar het is toch altijd weer leuker en interessanter om ervaringen uit de praktijk te vernemen van de mensen op de werkvloer. Maria van den Hove, Teammanager Zorg Plataan, vertelt hoe een dag van een verzorgende/verpleegkundige bij de afdeling WLZ kortdurend verblijf en herstelzorg er globaal uitziet.

Wat kan je verwachten?
“Iedere dienst begint met de overdracht van een cliënt van de ene op de andere collega. De gegevens van de cliënt worden doorgenomen en gelezen”, vertelt Maria. “De taken worden onderling verdeeld en indien er studenten aanwezig zijn, worden de leerdoelen doorgenomen. Wij noemen dit het ‘klikmoment’.
’s Ochtends biedt de verzorgende de cliënt persoonlijke zorg en ondersteuning bij het ontbijt en wordt de benodigde medicatie toegediend. Daarna volgt de revalidatie die telkens wordt afgestemd op betreffende cliënt. Uiteraard dient ook alles genoteerd te worden. Alle bevindingen worden vastgelegd in rapportages, zodat multidisciplinaire collega’s altijd alle gegevens van betreffende cliënt kunnen nalezen. ’s Middags is er een terugkoppelmoment, waarin gekeken wordt of alles is gedaan en wat er nog dient te gebeuren. Voor de studenten is dit ook het moment dat gereflecteerd wordt op hun leerdoel van de ochtend.
Tijdens de lunch, tussen 12.30 en 13.30 uur, wordt de cliënt, net als bij het ontbijt bijgestaan en voorzien van medicatie, voor zover van toepassing. Hierna vinden loop- en andere trainingsmomenten plaats. Aan het einde van de dienst volgt gegevensoverdracht van betreffende cliënt op de collega van de avonddienst en wordt de afsluitende administratie bijgewerkt.”

Fantastisch en afwisselend werk

“Hoewel bovenstaand in grote lijnen de dagindeling van een verpleegkundig weergeeft, is geen enkele dag hetzelfde”, vervolgt Maria. “Het is de cliënt die je dagelijkse werkzaamheden bepaalt. De zorg is persoonlijk en afgestemd op iedere afzonderlijke cliënt. Afhankelijk van zijn/haar indicatie kijken we iedere dag weer wat de beste revalidatie en oefeningen op dat moment zijn. Dit maakt ons werk ook zo fantastisch en afwisselend. Het ene moment ben je aan het coachen en voer je goede gesprekken met de cliënt en het andere moment ben je de verlengde arm van de behandelaren door volop met hem het trainen om hem zo snel mogelijk terug in zijn eigen leefomgeving te krijgen. Bovendien krijg je bij ons alle gelegenheid jezelf te ontwikkelen, als persoon, maar zeker ook als professional.”

Wij zoeken jou!

Er gaan ter uitbereiding twee afdelingen open die de locatie Plataan meer zorgmogelijkheden aan cliënten biedt. Hiervoor hebben we zorgprofessionals nodig die met hun kennis en inzichten hier vorm aan willen geven. Samen met je team zorg je voor betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Jouw zorghart gaat sneller kloppen als je onze cliënten in de fase van wachten op een definitieve zorgplek, op een warme en respectvolle wijze kunt begeleiden en verzorgen. De locatie Plataan is volop in ontwikkeling en is een voorportaal voor de WLZ-locaties binnen Sevagram.


Ben jij die enthousiaste nieuwe collega die ons team komt versterken en heb jij vernieuwende en creatieve ideeën om het kortdurende verblijf van de cliënt zo aangenaam mogelijk te maken? Je voert de regie over je eigen werk en plaatst de cliënt hierin centraal. Zo kun jij doen waar je goed in bent: onze cliënten op een liefdevolle en warme manier de allerbeste zorg geven die zij verdienen.

Bekijk snel al onze vacatures bij Plataan
Klik hier!

 

Sevegram 7