Werken bij Plataan; zeer afwisselend en nooit saai

Geriatrisch revalidatiecentrum Plataan is erop gericht ouderen op een verantwoorde manier en zo snel mogelijk weer zelfstandig te laten functioneren. Het innovatieve revalidatiecentrum is in 2017 ingrijpend gerenoveerd en heeft de beschikking over moderne een- en tweepersoonskamers. Plataan is groeiende en daarmee op zoek naar jong talent. En hoe beter kunnen we vertellen hoe het er aan toe gaat binnen deze organisatie dan een ervaringsdeskundige aan het woord te laten. Wij spraken Marion Leerssen, MBO verpleegkundige bij Sevagram.


Veel opleidingsmogelijkheden

“Ik ben zo’n 30 jaar geleden na mijn Inservice opleiding bij Sevagram begonnen als ziekenverzorgende”, legt Marion uit. “Gaandeweg werd ik verzorgende IG en heb in 2017 een verkorte opleiding MBO verpleegkundige gevolgd. Eind dit jaar zal ik de opleiding tot wondverpleegkundige afronden. Deze stapsgewijze carrière-opbouw heb ik volledig te danken aan de Sevagram-organisatie die mij in de loop der jaren de mogelijkheid heeft geboden mij verder te specialiseren en mijn kennis te verbreden middels genoemde cursussen en opleidingen.”


Enthousiasmeren

“Zoals ikzelf de voordelen heb ervaren van de opleidingsmogelijkheden, vind ik het ook van wezenlijk belang dat de vele leerlingen die bij Plataan stage lopen, goed begeleid worden en gemotiveerd zijn om na hun studie het (revalidatie)werk in de zorg voort te zetten. Velen van hen kiezen voornamelijk voor de reguliere zorg, maar steeds meer jongeren vinden werken met ouderen interessant en beschouwen het als hun roeping. Bij Plataan krijgen ze voldoende aandacht en worden ze intensief begeleid met regelmatig tussentijdse evaluatiemomenten, ofwel klikmomenten, waarop hun leerdoelen worden besproken of bijgesteld. Ik geniet ervan als ik ze zie groeien als persoon, maar ook in hun verantwoordelijkheden. En zeker als de cliënten hier positief op reageren”, aldus Marion.

Nooit saai

“Zelf heb ik nog nooit een saai moment beleefd bij Plataan. Er is altijd wel iets te beleven of te doen. Geen dag is hetzelfde en dat komt mede omdat cliënten bij ons vrij snel weer revalideren om vervolgens na gemiddeld 40 dagen weer naar huis te kunnen. Het verloop qua cliënten is dan ook groot. En dat maakt het zo leuk omdat je iedere keer weer nieuwe mensen ontmoet met ieder zijn eigen verhaal of achtergrond. Afwisseling is er bovendien in de gevallen dat je gevraagd wordt op andere afdelingen uit te helpen of in te vallen. Je krijgt op die manier zowel met meer andere collega’s te maken als met diverse disciplines. Hoewel dit in het begin wel even wennen is, ben je die onzekerheid al snel vergeten als je wordt opgevangen door collega’s, want de onderlinge sfeer is op iedere afdeling goed te noemen. En natuurlijk heb je zo nu en dan wel eens een stressmomentje, maar waar heb je dat niet?”, glimlacht Marion.

Voldoening
“Waar ik mijn voldoening uithaal?”, vraagt Marion. “Uiteraard haal ik die voornamelijk uit de resultaten die wij met z’n allen boeken. Zo zie je de cliënten als hulpbehoevend binnenkomen en ongeveer een maand later lopen ze alweer zelfstandig naar buiten. Dit snelle resultaat heeft er ondermeer mee te maken dat we bij Plataan bijna iedere discipline wel in huis hebben, waardoor de lijnen kort zijn en er direct kan worden geschakeld tussen het verzorgend personeel en het team van specialisten als fysiotherapeuten, logopedisten, ergotherapeuten, ouderengeneeskundigen, maatschappelijk werkers, psychologen en diëtisten. Alle speciale groepen revalidanten wordt een geheel op hun specifieke situatie afgestemde revalidatie geboden. En dat is uniek in Limburg.”

Bekijk snel al onze vacatures bij Plataan
Klik hier!

 

Plataan18 300x100000