Flexpool Oostwegel Collection ondersteunt Sevagram

In deze coronacrisis staat het zorgpersoneel enorm onder druk. De horeca kampt met het tegenovergestelde probleem: hoe houd je medewerkers van een tijdelijk gesloten restaurant aan het werk? Oostwegel Collection stelde haar flexibele personeelsbestand beschikbaar voor de twee grootste zorgorganisaties van de regio. Sinds 1 december is de eerste horecamedewerker in de zorg begonnen. Momenteel zijn dit er al 18. Een win-win.

Inge Kluyt, directeur HR bij Oostwegel Collection: ‘Omdat wij het als werkgever belangrijk vinden dat ook de mensen met een 0-uren contract de mogelijkheid moeten hebben om de komende maanden inkomsten te genereren, heeft onze afdeling HR het initiatief genomen om de samenwerking aan te gaan met Envida en Sevagram. Juist in de zorg zijn nu extra handen nodig en wij hebben de gastgerichte en empathische medewerkers waar de zorg behoefte aan heeft.’

Hoe kan iemand zonder zorgdiploma en zonder ervaring in deze sector iets betekenen? Met een hoge werkdruk in de zorg, is er vooral behoefte aan het geven van extra aandacht aan bewoners, cliënten en familieleden. De ondersteuning vanuit de horeca zal hier dan ook vooral op worden ingezet, zoals in het restaurant van een locatie of bij de receptiebalie.

image00004 002

‘Fantastisch dat ik zo enorm van betekenis kan zijn’
Zo werkt Chantal Weijers (25) nu als zorgondersteuner bij de locatie Campagne van Sevagram: ‘Ik werk al vier jaar met heel veel plezier als Chef de Rang in Bistrot de Liège op Château St. Gerlach. En door het tijdelijk sluiten van de restaurants voel ik natuurlijk ook het effect van Corona in onze sector. Toen Oostwegel Collection met het idee kwam om de zorg te ondersteunen in deze moeilijke tijd, sprak me dat onmiddellijk aan. De zorg heeft me altijd al getrokken: mijn moeder is er ook in werkzaam dus ik ben bekend met het tekort in de zorg. Ik heb dan ook meteen gereageerd en een week later kon ik aan de slag. Ik werk nu als zorgondersteuner. In de praktijk vertaalt zich dit naar het maken en serveren van het ontbijt of de lunch voor de ouderen. Ook een spelletje met hen spelen óf gewoon eens gezellig met elkaar praten hoort erbij. Ik vind het fantastisch dat ik zo enorm van betekenis kan zijn voor de ouderen, maar ook voor het zorgpersoneel.’

Kennisuitwisseling op het gebied van gastvrijheid
Eric Schoenmakers, Business partner HR bij Sevagram: ‘Als Planetree-organisatie blijven wij de focus leggen op het leveren van excellente zorg. Juist nu! We waarderen de inzet van deze hospitality professionals enorm. Bij Oostwegel Collection zit empathie en gastgerichtheid in het DNA, het zijn mensen die gastvrijheid uitademen. Dat vinden we bij Sevagram enorm belangrijk. Ik zie deze samenwerking dan ook als een kennisuitwisseling op het gebied van gastvrijheid voor alle partijen.’

Logische samenwerking met toekomst
Guido Sauren, directeur HR bij Envida: ‘Wij willen onze cliënten een dag met een gouden randje bieden. Gastvrijheid is voor onze sector essentieel. De overeenkomsten tussen zorg en horeca zijn mij al vaker opgevallen. Ik vind dit dus ook eigenlijk een hele logische samenwerking die wat mij betreft langer mag duren dan deze coronacrisis. Ik denk bijvoorbeeld aan een combibaan zorg-horeca voor studenten. Dat zou een enorme brede kijk op het gebied van hospitaliteit opleveren.’

 

       © 2021 Sevagram