Een ingezonden brief van ons Team Zorgadministratie

In de afgelopen maanden bezocht de Raad van Bestuur diverse teams met de vraag hun ervaringen in thuiswerktijd te delen. Marisa Adriaens van Team Zorgadministratie reageerde met een mooie, eerlijke brief namens haar hele team. Team Zorgadministratie leverde een topprestatie door alle administratieve processen vanuit thuis te stroomlijnen.

Beste Trudie en Pim,

Via deze weg bied ik jullie, namens Team Zorgadministratie, graag onze ervaringen in de afgelopen periode aan.

Op zondagavond 15 maart kregen wij via Jean-Pierre (directeur Finance & Control ) te horen dat in overleg met Trudie was besloten dat al het kantoorpersoneel thuis werkt waar dat mogelijk is. Vanaf toen en in combinatie met de toespraak van Mark Rutte was het echt menens! Via de groepsapp is de boodschap gedeeld en heeft een ieder de volgende dag zijn laptop van kantoor gehaald om thuis te gaan werken. ‘Voor hoelang?... ‘Wat staat ons te wachten?’... ‘Als we maar niet ziek worden?’... waren vragen die ons bezig hielden.

Via onderling contact hebben we gezamenlijk naar een effectieve en efficiënte werkwijze gezocht en deze gevonden. Ondanks het werken op afstand hebben wij dankzij Jabber, Zoom en telefoon/mobiel het gevoel gehad als team verbonden met elkaar te zijn. Het gehele registratie-, declaratie- en controleproces is vanuit de thuissituatie mogelijk gebleken. Als team zijn wij daar bijzonder trots op!

Natuurlijk hebben wij gedurende de coronatijd in de thuissituatie ook momenten van onzekerheid en angst gehad en hebben wij bijzondere gebeurtenissen, zowel verdrietige als blijde gebeurtenissen, op afstand moeten waarnemen. Een verdrietige gebeurtenis was het overlijden van de echtgenoot van onze collega. Het liefst hadden wij onze collega in onze armen willen nemen, fysiek willen aanraken en troosten, dit was echter niet mogelijk. Via de webcam van de uitvaartorganisatie hebben wij als team van achter onze eigen pc de uitvaart mogen volgen. Ondanks de afstand hadden we het gevoel er toch bij te kunnen zijn en steun te kunnen bieden

Blijde gebeurtenissen waren het geregistreerd partnerschap van onze collega en het via Zoom groter zien worden van de buik van onze destijds zwangere collega, die inmiddels is bevallen van een zoontje. Dit waren mooie momenten. Zoals spreekwoordelijk wel eens wordt gezegd, met een lach en een traan hebben wij deze periode doorstaan!

Door de noodgedwongen maatregelen hebben we wel ingezien dat het thuiswerken ook veel voordelen biedt. De voordelen die wij ervaren zijn het ongestoord kunnen werken, géén onnodige onderbrekingen waardoor je je beter kunt concentreren op je werkzaamheden, géén reistijd en efficiënter vergaderen.

Wat wij missen door het thuiswerken zijn de directe sociale contacten en het spontaan kunnen sparren met collega’s en, zoals eerder aangehaald, de afwezigheid in relatie tot bijzondere gebeurtenissen.

Qua voorzieningen hebben wij het werken met de dubbele beeldschermen gemist en is het dagelijks werken op de laptop, in verband met het kleinere beeldscherm, erg vermoeiend voor de ogen. Diverse collega’s van het team hebben dan ook een beeldscherm, toetsenbord of zelfs een bureaustoel op aanvraag bij Sevagram opgehaald. De werking van de telefonie is niet geheel ideaal gebleken. Het doorverbinden van telefoontjes naar elkaar en het doorzetten van een centraal telefoonnummer naar een groep bleken niet mogelijk te zijn. Mogelijk dat hier in de toekomst oplossingen voor worden gevonden.

Voor de toekomst zien wij erg uit naar de samenwerking en fusie met Mosae. Ook dit zal vast met de nodige hobbels gepaard gaan, maar dat hoort erbij! Donderdag 10 september hebben wij genoten van de lunch bij Van der Valk Hotel Heerlen. Hierbij hebben wij fysiek geproost op een goede gezondheid en een mooie toekomst voor ons allen en Sevagram!

Marisa Adriaens, namens Team Zorgadministratie.

 

 Van links naar rechts: Nathalie van der Kaap, Brigitte van Workum, Jeanine Curfs, Cora Barisic, Yvonne Bal, Marisa Adriaens en Tiny van de Weerdt. Op de foto ontbreken: Ramona Moonen, Vera Adriaens en Chantal van de Berg.