De twee zorginstellingen kunnen de mondkapjes deze coronacrisis goed gebruiken.

Gulle gift
Wethouder Vivianne Heijnen heeft de lading Chinese mondkapjes woensdagochtend in ontvangst genomen. "Het blijft bijzonder om van een stad aan de andere kant van de wereld een dergelijke donatie te ontvangen", zegt ze in een persbericht. "Het toont aan dat de goede relatie tussen onze beide steden er een voor de toekomst is. We respecteren elkaar en weten dat we op velerlei vlak van elkaar kunnen leren."

Chinese hulp
De banden met de Chinese stad zijn aangehaald via een werknemer met Chinese roots in het zogeheten China Center van de Health Campus in Maastricht. Dankzij deze bemiddeling werd het tekort aan beschermingsmiddelen tijdens de eerste piek van het coronavirus aangepakt. Zo werden er in maart al eens 7.000 mondkapjes vanuit Chengdu in Maastricht geleverd. In juni doneerde de Chinese stad nogmaals 11.700 mondkapjes.

mondkapjes maastricht

Op de foto (vlnr) Anke Huppertz (bestuurder de Beyart), Jessica Heuperman (directeur Sevagram cluster Maastricht), Vivianne Heijnen (wethouder Maastricht) en Summy Jiang (namens de Chinese zusterstad Chengdu)