Brand in appartementencomplex (Corridorflat) Douvenrade

Heerlen, 18 september 2020

In de nacht van donderdag op vrijdag is omstreeks 03.30 uur brand uitgebroken in een appartement op de begane grond van appartementencomplex (de Corridorflat) Douvenrade in Heerlen. Oorzaak was een schemerlampje dat op een bed terecht kwam, waardoor het beddengoed vlam vatte. Medewerkers van Sevagram, hulpdiensten en de brandweer waren snel ter plekke voor de opvang van de huurders en het bestrijden van de brand.

Vanwege grote rookontwikkeling zijn 48 huurders geëvacueerd naar de Plataan. Een locatie van Sevagram in de buurt van Douvenrade. Ze zijn opgevangen door medewerkers. Er stond koffie voor ze klaar en later op de ochtend is voor een ontbijt gezorgd.

Vier huurders zijn opgenomen in het ziekenhuis, waarvan drie inmiddels door familie zijn opgehaald.

Op dit moment wordt hard gewerkt aan het schoonmaken van de appartementen. De meeste huurders kunnen in de loop van vandaag terug naar hun huis. Ze zijn daarover geïnformeerd en er is ook ondersteuning geregeld bij het oppakken van algemene zaken, zoals de verzekering.

Vier appartementen zijn dusdanig beschadigd door rook en roet, dat de huurders niet terug kunnen. Daar is alle aandacht voor. In overleg met de betrokken huurders wordt gekeken naar een alternatief. Dat kan bij familie zijn of bij een andere locatie van Sevagram in de buurt.

Brand Douvenrade