Informatie over Coronavirus

 

UPDATE 20 MEI 2020

Heeft u vragen?
Bekijk dan ons overzicht van de veelgestelde vragen en antwoorden (update 20 mei 2020). Deze werken we regelmatig bij. 
Staat uw vraag er niet bij? Neem dan via mail contact op met de afdeling Communicatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor algemene informatie verwijzen we naar de websites van de GGD en het RIVM.


Raad van Bestuur Sevagram stuurt open brief naar media 
Verpleeghuizen krijgen in de coronacrisis ten onrechte de zwarte piet toegeschoven, aldus Pim Steerneman en Trudie Severens van de Raad van Bestuur van Sevagram. Lees hier de brief.


Verpleeghuizen: "Duiding en nuance bij sterftecijfers noodzakelijk"
Dagblad De Limburger hield onlangs een rondgang langs alle Limburgse verpleeghuiskoepels met vragen omtrent ziekte- en sterftecijfers als gevolg van corona. De koepels zijn eensgezind in hun antwoord: als je alleen naar cijfers kijkt, is de kans groot dat er voorbarige en onterechte conclusies worden getrokken. "Meten is weten. Alle cijfers die je nu vergaart zijn nooit de waarheid." 

Lees het volledige artikel hier.


Sluiting locaties 
Sevagram heeft de deuren van haar locaties gesloten voor al het bezoek. Wij hebben deze ingrijpende maatregel moeten nemen om de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te vertragen. Sevagram wil haar cliënten, bezoekers, medewerkers en vrijwilligers optimaal beschermen. Het waarborgen van ieders veiligheid en de continuïteit van onze zorgverlening heeft onze grootste aandacht.

Sluiting poli Dagrevalidatie bij Plataan
Met ingang van 12 maart 2020 is de Dagpoli bij geriatrisch revalidatiecentrum Plataan gesloten. Deze maatregel blijft in elk geval van kracht tot 20 mei 2020.

Annulering dagactiviteiten en seniorenprojecten
Met ingang van 16 maart 2020 zijn alle dagactiviteiten en seniorenprojecten geannuleerd. Deze maatregel blijft in elk geval van kracht tot 20 mei 2020.


Alternatieve contactmogelijkheden
We bieden familie diverse alternatieve contactmogelijkheden aan, waardoor u toch contact kunt leggen met uw naaste:

  • Raamvisite, op afspraak via de locatie waar uw naaste verblijft
  • Beeldbellen via Zoom, op afspraak tussen 14.00 - 17.00 uur (max. 10-15 minuten) 
  • Whatsapp/Facetime via eigen telefoon
  • Cliëntportaal MijnSevagram (niet beschikbaar voor revalidanten van Geriatrisch Revalidatiecentrum Plataan)

Hier vindt u nadere uitleg over beeldbellen, Whatsapp/Facetime en het cliëntportaal (update 9 april).


Praktische zaken

Wasgoed 
Mocht u als mantelzorger zorgdragen voor de was van uw naaste, dan geldt dat u deze tot aan de voordeur van de betreffende locatie mag brengen en ophalen.

Iets langsbrengen
U mag ook andere zaken voor uw naaste brengen zoals een bloemetje, of iets lekkers zoals snoep, chocolade of koekjes. Let hierbij uiteraard goed op de houdbaarheidsdatum.

Wandelen
Sevagram ontvangt veel vragen over wandelmogelijkheden voor onze cliënten. Er wordt met cliënten gewandeld in de binnentuinen van de locaties (voor zover aanwezig). Voor andere locaties kunnen wij wandelen buiten de voordeur helaas niet toestaan in verband met besmettingsgevaar van buitenaf.


Hygiënemaatregelen

Poster Coronavirus DEF

 

       © 2020 Sevagram