Molenpark

contact ronde button

Molenpark

Zorg op maat in een huiselijke en veilige omgeving

hoofdfoto molenpark

Molenpark is een verpleeghuis voor ouderen met dementie, die voortdurend toezicht en zorg nodig hebben. Molenpark biedt hun kleinschalige, mensgerichte zorg in een huiselijke en veilige omgeving. Mensgerichte zorg op maat, in een vriendelijke en prettige leefomgeving, is in Molenpark de gewoonste zaak van de wereld.

Onze doelstellingen
Molenpark kenmerkt zich door maximale vrijheid. Cliënten kunnen gaan en staan waar ze willen en alle activiteiten die mensen nog zelf kunnen ondernemen, stimuleren we zoveel mogelijk. Onze gepassioneerde medewerkers, familie en enthousiaste vrijwilligers werken continu samen om onze cliënten een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te kunnen bieden. Het resultaat is een menselijke en warme omgeving.

Kleinschalig wonen
In Molenpark staat de cliënt daadwerkelijk centraal. Medewerkers en directie vinden het buitengewoon belangrijk dat cliënten en hun familie zich bij ons thuisvoelen. Molenpark beschikt over grote wandelgangen. Het verpleeghuis heeft daardoor de uitstraling van een gezellig dorpsplein. Het prachtige park dat Molenpark omringt, is toegankelijk voor cliënten en degenen die hun mantelzorg verlenen. Molenpark beschikt ook over een innovatieve beweegtuin, die uniek in Nederland is. Zie filmpje beweegtuin Kwiekerhöfke.

Aantal plaatsen
Molenpark biedt mogelijkheid tot wonen voor 107 cliënten in kleinschalige woongroepen, die elk bestaan uit 10 tot 11 cliënten. Elke woning heeft een eigen voordeur. Iedere woning beschikt over twee tweepersoons- en zes éénpersoonskamers.

Moderne leerafdeling
Om de kwaliteit van zorg te blijven garanderen, heeft het verpleeghuis een praktijk-/leerafdeling waar leerlingen van Zuyd Hogeschool, Arcus College en andere scholen hetgeen ze in theorie hebben geleerd in de praktijk kunnen toepassen. Een unieke leermethode, die goed werkt voor zowel de studenten als de cliënten.

label gold website

Als blijk van internationale erkenning voor mensgerichte zorg heeft Molenpark op 25-9-2015 het Planetree-label behaald.