De Hazelhof

Kleinschalig wonen in een omgeving waar veel rust is
hoofdfoto hazelhofHet kleinschalige verpleeghuis De Hazelhof is landelijk gelegen in Gulpen en bevindt zich vlak naast zorgcentrum Dr. Ackenshuis, waar het deel van uitmaakt. De Hazelhof straalt opmerkelijk veel rust uit. Op de eerste verdieping is een unieke groepswoning gerealiseerd.

De groepswoning biedt plaats aan maximaal tien cliënten met het syndroom van Korsakov. Dit is een niet-aangeboren vorm van hersenletsel, waarbij een gedeelte van de hersenen is aangetast, veelal door overmatig alcoholgebruik in combinatie met een tekort aan vitamine B1. Door deze beschadiging kampen cliënten met cognitieve stoornissen en gedragsproblemen. Om deze reden is in De Hazelhof alcoholgebruik niet toegestaan.

In De Hazelhof heeft elke cliënt een eigentijdse kamer. Er is een gezamenlijke woonkamer met keuken. Cliënten die dat willen hebben dagelijks toegang tot de omsloten tuin van De Hazelhof.

Zorgprogramma afgestemd op wensen en behoeften
Een vast zorgteam (teammanager, verpleegkundigen, verzorgenden en activiteitenbegeleiders) biedt elke cliënt mensgerichte zorg op maat, wat wil zeggen dat het zorgprogramma zoveel mogelijk is afgestemd op de daadwerkelijke behoeften en wensen van de desbetreffende cliënt. Deze krijgt bij opname een vaste contactpersoon toegewezen.

Het behandelteam (met onder anderen een psycholoog, een verpleeghuisarts, een fysiotherapeut, een ergotherapeut, een geestelijk verzorger en een maatschappelijk werker) wil de kwaliteit van leven van elke cliënt zo optimaal mogelijk houden. Afspraken die met een cliënt worden gemaakt, worden allemaal schriftelijk opgenomen in zijn individuele zorgplan. Een vaste dagstructuur en een activiteitenprogramma dat is toegesneden op de wensen en interesses van de cliënt vormen de basis voor onze merkbaar betere zorg. Net als het feit dat de cliënt verkeert in een veilige en vertrouwde omgeving.

Woongenot en sociale contacten
Naast mensgerichte zorg is woongenot in De Hazelhof een belangrijk uitgangspunt. Het meebrengen van eigen spullen en een paar kleine meubels is geen enkel probleem. Het kleinschalig wonen in een groep en de activiteiten met andere cliënten zorgen ervoor dat een cliënt voldoende sociale contacten heeft. Een van de belangrijkste kenmerken van kleinschaligheid is het gezamenlijk voeren van het huishouden.

Voor opname in verpleeghuis De Hazelhof is een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Download de brochure van De Hazelhof.

Gasterie
De gezellige Gasterie neemt in Dr. Ackenshuis, gelegen naast De Hazelfof, een bijzondere plaats in. U bent van harte welkom om er dagelijks te komen eten. De Gasterie is eigenlijk een restaurant binnen Dr. Ackenshuis. U bestelt, net als in een 'gewoon' restaurant, aan tafel een heerlijk diner dat u zelf samenstelt. Uiteraard ontbreekt een heerlijk glaasje wijn niet! Klik hier voor meer informatie over de Gasterie.

 

label gold website

Als blijk van internationale erkenning voor mensgerichte zorg heeft De Hazelhof op 18 juni 2014 het Planetree-label behaald.