De Regenboog

contact ronde button

De Regenboog

Parkachtig wonen aan de rand van Heerlen

regenboog11In de wijk Palemig, niet ver van het centrum van Heerlen, ligt zorgcentrum De Regenboog. Deze locatie ligt vlakbij een groot aangelegd park met een fraaie vijver. Een bushalte, een huisartsenpraktijk, een apotheek en diverse winkels liggen op loopafstand. Het centrum van Heerlen is vanuit deze locatie lopend in tien minuten bereikbaar. In de directe omgeving van de Regenboog 105 seniorenwoningen voor verschillende doelgroepen. Deze zijn allemaal gesitueerd rond het zorgcentrum.

Landelijke voortrekkersrol

De Regenboog, gespecialiseerd in zorg voor ouderen met een psychische stoornis (in vaktermen: een gerontopsychiatrische aandoening) biedt in totaal 62 verzorgingshuisplaatsen. De appartementen zijn ruim van opzet. De medewerkers krijgen ondersteuning van betrokken en enthousiaste vrijwilligers. Landelijk gezien speelt dit zorgcentrum een voortrekkersrol in zorg voor ouderen die psychisch kwetsbaar zijn. Daarbij wordt nauw samengewerkt met onder andere Mondriaan Zorggroep. Mede hierdoor kan De Regenboog gebruikmaken van een groot aanbod aan specialismen op het terrein van zorg aan ouderen.

label gold website

Als blijk van internationale erkenning voor mensgerichte zorg heeft De Regenboog op 12-6-2015 het Planetree-label behaald.