De Hollehof

contact ronde button

De Hollehof

Gezellig wonen in het kloppend hart van Heerlen

hoofdfoto hollehofZorgcentrum De Hollehof is een gezellig zorgcentrum in de Heerlense wijk Molenberg. De Hollehof ligt ongeveer op een kwartier lopen van het centrum. Het nabijgelegen Aambos biedt alle mogelijkheden om te wandelen in het groen, ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. De busverbindingen naar andere delen van de stad, maar ook naar Kerkrade zijn uitstekend. Vanwege het nieuwe station De Kissel is er nu ook een treinverbinding.

De Hollehof heeft in totaal 62 plaatsen, waarvan 56 verpleeghuis- en verzorgingshuisplaatsen en 6 plaatsen voor palliatieve zorg. De eenpersoonskamers zijn rolstoeltoegankelijk, voorzien van een keukenblok, eigen douche en toilet. 

Gasterie De Carrousel
Gasterie De Carrousel neemt in De Hollehof een bijzondere plaats in. U bent van harte welkom om er dagelijks te komen eten. De Gasterie is eigenlijk een restaurant binnen De Hollehof. U bestelt, net als in een 'gewoon' restaurant, aan tafel een heerlijk diner dat u zelf samenstelt. Uiteraard ontbreekt een heerlijk drankje niet!  

Sevagram à la Carte
In De Hollehof is de maaltijdservice Sevagram à la Carte beschikbaar. Door de speciale bereidingswijze onderscheiden onze à la Carte-maaltijden zich van andere kant-en-klaar maaltijden. Meer informatie over Sevagram à la Carte.

Hospice Molenberg
Onze sfeervol ingerichte verpleegunit biedt specialistische zorg aan zes cliënten in de laatste levensfase. Bij deze zogeheten palliatieve zorg is alle zorg gericht op de gast en zijn naasten, waarbij optimale begeleiding en mensgerichte zorg in de laatste levensfase op de voorgrond staat. De zorg wordt gerealiseerd door een vakkundig, gemotiveerd en betrokken team, waarvan de specialist ouderengeneeskunde de hoofdbehandelaar is (eventueel in samenwerking met de huisarts van de cliënt).

Download hier de folder van Hospice Molenberg.


label gold website

Als blijk van internationale erkenning voor mensgerichte zorg heeft De Hollehof op 15-1-2014 het Planetree-label behaald.