Nieuwbouw Douvenrade

Update nieuwbouw Douvenrade

[19 oktober 2022]

Goedbezochte informatiebijeenkomst voor omwonenden nieuwbouw Douvenrade

Op woensdagmiddag 12 oktober vond een informatiebijeenkomst plaats voor omwonenden van Parc Douvenrade. Verdeeld over drie sessies werden zij door Esther Cromheecke (Sevagram directeur Heerlen-Noord), Ludo Widdershoven (architect) en Bjorn Schaepkens (senior projectleider BAM) bijgepraat over de voortgang van het nieuwbouwproject van Sevagram, Zorgcentrum Douvenrade.

Nadat de vergunningen verstrekt waren, kon reeds voor de zomer gestart worden met de eerste grondwerkzaamheden. Na de bouwvakvakantie is hierbij enige vertraging ontstaan, maar tijdens de bijeenkomst is de verwachting uitgesproken dat de werkzaamheden voor het boren van de funderingspalen snel zullen worden hervat.
Over deze en andere kwesties rondom de bouw en hiermee eventueel gepaard gaande overlast hadden de aanwezigen aan het einde van iedere bijeenkomst de mogelijkheid gerichte vragen te stellen. Deze werden naar ieders tevredenheid ter plekke beantwoord, waarna iedereen met een tevreden gevoel zijn weg naar huis kon vervolgen.

Klik HIER voor het overzicht met actuele vragen en antwoorden.

20221012 130129 20221012 130904 

 

[nieuwsbericht 24-08-2022]

BOUW ZORGCENTRUM DOUVENRADE GESTART...

De bouw van het nieuwe zorgcentrum Douvenrade in Heerlen is gestart. Voor de bouwvakantie was al gestart met plaatsen van enkele funderingspalen. Op die manier hebben we kunnen zien of alles naar wens verliep.
Een bodem bestaat uit verschillende lagen, zoals klei, kiezel of zand. Door een gat te boren en dit direct te vullen met beton ontstaat een funderingspaal. Als deze is gedroogd (uitgehard) kan de constructeur meten of deze paal voldoende verankerd is in de bodem. Dat is allemaal goed gegaan waardoor we eind september verder kunnen met het bouwproces.

start-bouw.jpg

Het zorgcentrum Douvenrade maakt deel uit van Parc Douvenrade. In de Terrasflat, Galerijflat en Corridorflat wonen voornamelijk senioren. Met het bouwen van het zorgcentrum op het Parc ontstaat voor deze groep een totaal pakket aan woon-, zorg- en servicediensten waardoor de bewoners voor altijd op het Parc kunnen blijven wonen.

Levensloopbestendig wonen, noemen we dat. Men maakt een keuze om op een bepaalde leeftijd te verhuizen naar Parc Douvenrade waar nog zo lang als mogelijk alles zelf wordt gedaan. Eventueel kan met thuiszorg het zelfstandig woonplezier worden verlengd. Maar als de zorgvraag dan toch te groot wordt, kan worden verhuisd naar het zorgcentrum.

Het aanbieden van alle diensten doen wij, als Sevagram, niet alleen. Samen met andere partners kunnen wij in Parc Douvenrade een totaal pakket aan servicediensten bieden. Dit noemen we Community Care. Dit is een uniek project waarbij juist de kracht van een andere organisaties wordt gebruikt om de bewoners zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen en functioneren.

_________________________________________________________

Bouwbord Douvenrade1

[6 juli 2022]

Woensdag 6 juli werd het startsein gegeven voor de bouw van 105 verpleegkamers bij Douvenrade. Voorzien van bouwhelm en laarzen drukte Esther Cromheecke, directeur cluster Heerlen-Noord samen met Bjorn Schaapkens, projectleider BAM op de startknop, waarna begonnen werd met het paalboren op Park Douvenrade.

Onder de toeschouwers bevonden zich veel enthousiaste omwonenden, die lang naar dit moment hebben uitgekeken. Het bijgesloten spandoek, gemaakt door de bewoners zelf, spreekt boekdelen.

93dfff1c b458 42c4 9171 c6ba287b96ad 71114151 d63d 48eb 8e71 c362189a0c60 479a1be2 4cee 4ab7 868b 50a3a69f2cf4

BAM hecht grote waarde aan duidelijke en vindbare communicatie naar de omgeving. Daarom werken we ook voor project Douvenrade met onze omgevingsapp ‘BAM Bouwt, een mobiele applicatie waar we informatie delen over de bouw en omwonenden de mogelijkheid hebben om opmerkingen, vragen of klachten bij ons te melden. Onze omgevingsapp is inmiddels online en kan in gebruik worden genomen zoals hieronder omschreven.

Download de app ‘BAM bouwt’

Download de app in de App Store of Google Play Store, of scan onderstaande QR-code.

Wanneer u de applicatie heeft geïnstalleerd kunt u zoeken op “douvenrade” en het project als favoriet markeren door op het sterretje aan de rechterzijde te klikken. Daarna kunt u indien gewenst instellen om meldingen te ontvangen bij nieuwe updates.

app1  app2

 

[4 mei 2022]

Afgelopen maand is een ‘proefwoning’ gebouwd in een loods, een zogenaamde ‘mockup-woning’. Op deze manier hebben (zorg)medewerkers, leden van de cliëntenraad en anderen de woning kunnen bekijken en met verschillende hulpmiddelen zoals een rolstoel of tillift worden gemanoeuvreerd om de ruimte te ervaren. Tijdens het bezoek zijn nog kleine aandachtspuntjes als verbetering aangegeven. De verwachting is dat we deze zomer kunnen starten met de bouw en dat het gehele complex in januari 2024 wordt opgeleverd. Volg onze speciale pagina op onze website voor de actuele ontwikkelingen: www.douvenradenieuwbouw.nl

Demokamer001 Demokamer008 Demokamer011

Nieuwbouw Douvenrade

Op een unieke locatie aan de rand van het centrum van Heerlen wordt een modern en op de toekomstgericht zorgcomplex gebouwd waar senioren levensloopbestendig kunnen wonen.

Parc Douvenrade is een combinatie van gebouwen waar zelfstandig wonen en wonen met (verpleeghuis)zorg geleverd wordt. Het gebied ligt aan de rand van de N 281 en het uitgebreide wandel- en natuurgebied de Geleenbeek. Direct grenzend aan het centrum van Heerlen met het groot winkelcentrum ’t Loon. 

Parc Douvenrade bestaat uit het complex Corridorflat, Terrasflat en de Galerijflat waartussen het Zorgcentrum Douvenrade wordt gebouwd.

Zorgcentrum Douvenrade bestaat uit vijf woonlagen met ieder 21 verpleegkamers en een gezamenlijke huiskamer per etage. Per etage worden oftewel bewoners met somatische zorg (intensieve lichamelijke zorg) verzorgd of bewoners met dementie.

Met name aan deze laatste groep bewoners wordt in dit gebouw een ‘gebouwelijke vrijheid’ geboden. Hiermee wordt bedoeld dat deze bewoners met slimme sensoren en domotica zich vrij kunnen bewegen in het gebouw over de verdiepingen en in de tuin. Bewoners kunnen hierdoor in veiligheid genieten van optimale vrijheid.

De faciliteiten op de begane grond zijn niet alleen toegankelijk voor de bewoners van het zorgcentrum maar ook de bewoners van de aangrenzende appartementen en omwonenden kunnen gebruik maken van het restaurant, de fysiotherapeut, de kapper of de pedicure.

Levensbestendig wonen in Parc Douvenrade omdat echtparen in het Parc (ongeacht de zorgvraag) samen kunnen blijven wonen. Wel apart maar niet gescheiden! Dat maakt het wonen in Parc Douvenrade uitermate geschikt voor echtparen waarbij één van de twee steeds meer hulp/zorg nodig heeft.

Stand van zaken

In 2020 is gestart met het slopen van de flat. Op die plek komt het zorgcomplex met 105 verpleegkamers. De voorbereidingen, zoals het bouwklaar maken van het perceel zijn grotendeels afgerond. De laatste puntjes in het concept bouwplan worden met betrokken partijen afgestemd waarna gestart kan worden met de bouw.

Op het moment dat we daadwerkelijk starten met de bouw, kunt u via een aparte website de vorderingen volgen in een zogenaamd bouw-dagboek.

Heeft u vragen over het nieuwbouwcomplex, dan kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2021 10 11 Beeld14

2021 10 11 kopgevel

 

bouwnieuws_douvenrade_nummer_1.pdf