Sevagram

Ter Eyck
Afdrukken E-mail
tereyck_gebouw

Keekstraat 3
6413 HN Heerlen
Tel. (045) 751 80 00

nominatie 

Gezellig wonen in woonwijk Heerlerheide

Zorgcentrum Ter Eyck is een nieuw en bovenal gezellig zorgcentrum met eigen parkeergarage , gelegen in een grote nieuwbouwwijk Heerlerheide en op loopafstand van het nieuwe winkelcentrum en de markt. De supermarkt is via een interne loopbrug te bereiken. Vanuit Heerlerheide zijn er uitstekende busverbindingen naar Heerlen Centrum. Met de bus of de auto is Heerlen-Centrum binnen tien minuten bereikbaar.

Zorgcentrum met verpleegafdeling

Ter Eyck biedt huisvesting aan woonzorg- en verpleeghuisbewoners en verleent mensgerichte zorg. Het ultramoderne centrum bestaat uit een kleinschalige verpleegafdeling voor 30 cliënten en woonzorgappartementen voor 81 bewoners. Verder beschikt Ter Eyck over 28 aanleunwoningen.

De verpleegafdeling bestaat uit vijf woningen voor zes cliënten. Kleinschalig wonen betekent dat cliënten en medewerkers samen een huishouden runnen met de nadruk op wonen, huiselijkheid en welzijn. De daginvulling is geheel afgestemd op het dagritme van de cliënten. Mantelzorgers en vrijwilligers leveren een wezenlijke bijdrage aan het huishouden.

De woonzorgappartementen liggen voornamelijk op de 1e en 2e etage. en beschikken over een woonkamer met keukenblokje, een gedeeltelijk afgeschermde slaapkamer en een badkamer met douche en WC.

Voorzieningen en activiteiten

In Ter Eyck treft u een Gasterie, een kapsalon, een schoonheidsspecialiste, een pedicure, een bloedprikdienst,  een stilteruimte en ook een huisartsenpraktijk aan. Door de directe nabijheid van een winkelcentrum zijn eveneens alle andere voorzieningen in de buurt. Senioren uit de aanleunwoningen of uit de wijk kunnen tegen betaling hun maaltijd in de Gasterie van het zorgcentrum nuttigen. Of voor een klein hapje of een kop koffie met een stukje vlaai.

Cliënten van de woonzorgappartementen kiezen zelf hun dagbesteding. Het zorgcentrum biedt cliënten, maar ook huurders van de aanleunwoningen overdag en 's avonds tal van (kunst- en cultuur)activiteiten; kienen, kaarten en knutselen, vieringen van feestdagen (carnaval, Kerstmis en Nieuwjaar), schilderen, modeshows, houtbewerken voor mannen en zingen in het eigen kerkkoor. De personenalarmering voor cliënten en huurders van de appartementen, die onverwacht hulp nodig hebben, is 24 uur per dag bereikbaar.

Dagactiviteit 'ouderen basis'

Zorgcentrum Ter Eyck biedt een aantal malen per week de dagactiviteit 'ouderen basis voor senioren met een indicatie hiervoor. De dag brengen zij door in het zorgcentrum waar zij gebruik kunnen maken van alle faciliteiten. Volledig vervoer verzorgen wij.

Contactpunt [samen voor elkaar]

logo-SVE-SevagramIn de entreehal van Ter Eyck bevindt zich het contactpunt [Samen voor Elkaar]. Een initiatief van o.a. Alcander, Meander ZorgGroep, Sevagram en de gemeente Heerlen voor 55+ers in Heerlerheide en Passart.
Elke werkdag van 10.30 uur tot 12.30 uur staan vrijwilligers klaar om vragen te beantwoorden of ondersteuning te regelen. Zoals een handje hulp bij klusjes in huis of een boodschap. Zo kunnen we samen echt wat voor elkaar betekenen. Zodat iedereen die dat graag wil zo lang mogelijk in de eigen vertrouwde omgeving kan blijven wonen.
In deze flyer leest u meer over het contactpunt.

 

jurgens  Directeur Jos Jurgens

Foto-impressie

 

Sevagram gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren en voor social media. Voor meer informatie over onze privacy policy.

Ik accepteer cookies van deze site.