Sevagram

Fonterhof
Afdrukken E-mail
fonterhof_gebouw

Valkenburgerstraat 114
6325 BR Berg en Terblijt
Tel. (043) 608 81 00
Fax (043) 608 81 16

Wonen in zorgcentrum Fonterhof

Zorgcentrum Fonterhof ligt tegenover de basisschool in de rustige dorpskern van Berg en Terblijt. Berg en Terblijt valt onder de gemeente Valkenburg aan de Geul en is gesitueerd in de prachtige, heuvelrijke omgeving tussen Heerlen en Maastricht met een goede verbinding naar beide steden. Het gebouw is goed bereikbaar en in de omgeving is voldoende parkeergelegenheid. Het winkelcentrum, de kerk, het postkantoor en de bank liggen op goed loopbare afstand.

Aantal kamers en doelgroepen

Zorgcentrum Fonterhof is een kleinschalig zorgcentrum en biedt plaats aan circa 65 bewoners. De kamers in Fonterhof zijn verdeeld over de begane grond en een tweetal verdiepingen. De twee verdiepingen zijn bereikbaar via een van de twee liften. Op de begane grond bevindt zich o.a. een receptie, recreatiezaal, de Gasterie, de bezinningsruimte (kapel), therapieruimte, het winkeltje en de kapper. Op de 1e en 2e verdieping treft u de zusterpost aan. Op elke verdieping is een algemene badkamer en zijn enkele zitjes.

Voorzieningen en activiteiten

Wonen in zorgcentrum Fonterhof is volop actief bezig zijn en ontspannen, gezellig samenzijn en genieten van een kopje koffie en een praatje in de Gasterie. De hele week worden er allerlei, meer en minder actieve maar vooral gezellige activiteiten georganiseerd. In de kapel vinden op bepaalde dagen in de week kerkdiensten plaats. In het winkeltje op de begane grond kunnen bewoners terecht voor kleine versnaperingen, kaarten en postzegels e.d.

Fonterhof biedt ook voorzieningen voor de persoonlijke verzorging. Twee keer per week is de kapster aanwezig en ook kunt u terecht bij de schoonheidssalon in Fonterhof. De opticien bezoekt het zorgcentrum een keer per maand en de pedicure is een keer per twee weken aanwezig. Kortom: tal van faciliteiten, allemaal onder één dak.

Zorgboerderij

Sevagram werkt vanuit zorgcentrum Panhuys samen met de familie Dezaire van de zorgboerderij Ravensbosch te Hulsberg. Cliënten, die beschikken over een indicatie voor deelname aan dagactiviteiten en graag de zorgboerderij Ravensbosch willen bezoeken, zijn van harte welkom. Sevagram biedt professionele begeleiding aan de cliënten tijdens hun verblijf op de boerderij. Meer informatie over de activiteiten van de zorgboerderij treft u in deze flyer aan.

N.B. Vrijwilligers zijn van harte welkom op de zorgboerderij. U kunt hiervoor contact opnemen met de familie Dezaire, Ravensboschstraat 59 te Hulsberg. Tel. 045 (405 90 55) of met mevrouw Betsy Rutten van zorgcentrum Panhuys te Hulsberg, (043) 608 81 00.

 

frank otten  Directeur Frank Otten

Foto-impressie

 

 

 

Sevagram gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren en voor social media. Voor meer informatie over onze privacy policy.

Ik accepteer cookies van deze site.